Tebriks

Disse har jeg bakt med økologisk siktet spelt, men melet kan fint byttes ut med noe grøvre.Veldig gode med godt smør på, syltetøy, gulost eller brunost.

Oppskrift:

25 gr gjær, 3 dl lettmelk,1 dl havregryn,40 gr smeltet smør,1 ss sukker/sukrin,0,5 ts salt,1 egg,ca 7-8 dl siktet speltmel.

Smelt smøret og tilsett melken. Varm til 37 grader. Ha det over i en bakebolle. Tilsett havregryn, sukker, salt og løs opp gjæren i dette.Rør inn egget og melet. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Elt i 8-10 min.Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted ca 1 time. Kjevle deigen til ca 1,5 cm tykk størrelse. Dypp et drikkeglass i mel og stikk ut boller. Du kan også bruke andre ting til å stikke ut med som f.eks. pepperkakeformer. Du bestemmer form og størrelse. Av denne oppskriften blir det ca 18-20 stk små tebriks. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett og hev på nytt i ca 30 min. Strø litt mel over før steking. Stekes på 230 grader i ca 12-15 min til de er gyldne.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg