Hvit pizza med 3 oster

Anbefaler at du prøver å lage denne. 🙂 Smaker sååå godt! 🙂 Jeg har laget den som porsjonspizza, men kan selvfølgelig lages som stor langpannepizza eller 2 stk mellomstore pizza.

Oppskrift på pizzabunn:

  • 2 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • ca 10 gr gjær
  • ca 4-5 dl hvetemel.

Ha vann (37 grader) i en bakebolle og tilsett olje, sukker, salt og gjær. Rør godt til gjæren er løst opp.Ha i hvetemel og elt i ca 10 min. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.Ha litt olje i bunnen av bakebollen og på toppen av deigen før du dekker den med plast og setter den til heving på et lunt sted ca 1 time. Et lite tips til heving er å sette stekeovnen på ca 30-40 grader og putt pizzadeigen inn der.

Oppskrift på rømmesaus:

  • ca 2 dl sæterrømme eller creme fraîche
  • 1-2 fedd hvitløk
  • en halv charlottløk
  • friske urter som f.eks. basilikum, oregano, timian.
  • 1 liten klype sukker
  • salt og pepper.

Finhakk hvitløk, charlottløk og krydderurter. Bland dette inn i rømmen. Smak til med sukker, salt og pepper. Topping: Ost etter eget ønske f.eks.: Norvegia, Jarlsberg, mozzarella, cheddar, hvit muggost, blå muggost, parmesan.                (Jeg har brukt Jarlsberg, cheddar og parmesan.)               Løk og purre.

Del pizzadeigen i 4 like store deler. Kjevle dem  eller bare bruk fingrene og trykk dem flate utover et bakepapirkledd stekebrett. Hev på nytt i ca 30 min. Stikk de gjerne med en gaffel, slik at de ikke blåser seg opp for mye under steking. Forstek dem på 230 grader i 3-5 min. Bruker du ikke alle bunnene, kan du fryse dem halvstekte (uten fyll). Smør utover rømmesausen på den halvstekte pizzaen. Ha over osten, så løk og purre. Stek pizzaen videre på 230 grader i ca 15 min.

Parmesanchips er godt på toppen av pizzaen når den er ferdig stekte. De lages enkelt ved å skjære litt tykke skiver av osten. Legg de på bakepapir og stek de i noen minutter på samme temperatur som pizzaen.

#hvitpizza #pizza #3oster

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg