Supergode knekkebrød

I morgen begynner hverdagen igjen her hjemme hos oss. 3 uker sommerferie er over. Og sånn er det nok for mange andre også nå. Planlegging av ukedagene er viktig med både skole, fritidsaktiviteter og måltider. Dette knekkebrødet er fullspekket med energi og er en lett frokost, mellommåltid eller til kvelds. Det er også godt med en dipp til som snacks. Knekkebrødet er sprøtt, lett og luftig. Tilsett gjerne krydder, friske urter eller havsalt.Inneholder ikke mel.

Oppskrift: (2 stk stekebrett/36 stk knekkebrød)

  • 3 dl kruskakli
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl finhakkede mandler eller andre nøtter
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukrin
  • 2 ss fiberHusk
  • ca 1 liter vann.

Bland alt det tørre godt. Tilsett vann og rør godt. Røren skal være ganske tynn. La røren svelle i ca 15 min. Hvis du synes røren har blitt veldig fast, ha i 1 dl vann til og rør godt. Del røren/deigen i to.Kle to stekebrett med bakepapir. Det er lurt å spraye de med litt formfett.Fordel røren jevnt utover stekebrettet. Pass på at det er lik høyde jevnt over. Stek på 160 grader i ca 20 min. Helst varmluftsovn.Ta ut knekkebrødet og del det opp i 18 stykker med en skarp kniv.Sett brettet tilbake i ovnen og stek videre i ca 1 time. Luft gjerne ut dampen fra ovnen med jevne mellomrom. Alle ovner er ikke like. Sjekk underveis om du må skru ned temperaturen eller om du må steke de litt lenger enn 1 time.Oppbevar i tett boks eller pose.

#knekkebrød #glutenfri

5 kommentarer
    1. Knekkebrødet ditt har blitt populær helt fra Indre Østfold til Yongstorget i Oslo 😋 anbefales…
      Gode og sprøe 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg