Luftig protein-brød

Luftig og fiberrikt proteinbrød med nøtter.Metter mye og passer ypperlig til både frokost, matpakka, lunsj og kvelds.

Av oppskriften blir det 2 små brød eller 1 stort. Oppskriften kan fint dobles eller triples.

Oppskrift:

  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 ts honning
  • 150 gr mager cottage cheese
  • 1 egg
  • 3 ss rapsolje
  • ca 15 gr fersk gjær
  • 250 gr Fibra fra Møllerens
  • 250 gr sammalt rug, grovt
  • ca 200 gr siktet spelt eller hvetemel
  • 150 gr grovhakkede nøtter/mandler.

 

Ha lunket vann i en bakebolle sammen med salt, honning, egg og rapsolje. Rør godt sammen. Løs opp gjæren i blandingen.Tilsett cottage chesse og nøtter. Rør godt. Ha i melet og elt sammen. Elt i ca 10 enten med maskin eller for hånd.Ha plast over bollen og hev til dobbelt størrelse på et lunt sted. Elt deigen på nytt og fordel i smurte brødformer. Hev i ca 30 min til. Stek brødene på 220 grader i ca 30 -40 min.

#protein #brød #fiber

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg