Luftig og fiberrikt proteinbrød med nøtter.Metter mye og passer ypperlig til både frokost, matpakka, lunsj og kvelds.
Av oppskriften blir det 2 små brød eller 1 stort. Oppskriften kan fint dobles eller triples.
Oppskrift:
- 2 dl vann
- 1 ts salt
- 2 ts honning
- 150 gr mager cottage cheese
- 1 egg
- 3 ss rapsolje
- ca 15 gr fersk gjær
- 250 gr Fibra fra Møllerens
- 250 gr sammalt rug, grovt
- ca 200 gr siktet spelt eller hvetemel
- 150 gr grovhakkede nøtter/mandler.
Ha lunket vann i en bakebolle sammen med salt, honning, egg og rapsolje. Rør godt sammen. Løs opp gjæren i blandingen.Tilsett cottage chesse og nøtter. Rør godt. Ha i melet og elt sammen. Elt i ca 10 enten med maskin eller for hånd.Ha plast over bollen og hev til dobbelt størrelse på et lunt sted. Elt deigen på nytt og fordel i smurte brødformer. Hev i ca 30 min til. Stek brødene på 220 grader i ca 30 -40 min.
#protein #brød #fiber
2 kommentarer
Hei! Så fin blogg du har. Lykke til videre.
Ha en fin dag videre…
Klem
Tusen takk!
alexandraiz: