Luftig protein-brød

Luftig og fiberrikt proteinbrød med nøtter.Metter mye og passer ypperlig til både frokost, matpakka, lunsj og kvelds.

Av oppskriften blir det 2 små brød eller 1 stort. Oppskriften kan fint dobles eller triples.

Oppskrift:

  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 ts honning
  • 150 gr mager cottage cheese
  • 1 egg
  • 3 ss rapsolje
  • ca 15 gr fersk gjær
  • 250 gr Fibra fra Møllerens
  • 250 gr sammalt rug, grovt
  • ca 200 gr siktet spelt eller hvetemel
  • 150 gr grovhakkede nøtter/mandler.

 

Ha lunket vann i en bakebolle sammen med salt, honning, egg og rapsolje. Rør godt sammen. Løs opp gjæren i blandingen.Tilsett cottage chesse og nøtter. Rør godt. Ha i melet og elt sammen. Elt i ca 10 enten med maskin eller for hånd.Ha plast over bollen og hev til dobbelt størrelse på et lunt sted. Elt deigen på nytt og fordel i smurte brødformer. Hev i ca 30 min til. Stek brødene på 220 grader i ca 30 -40 min.

#protein #brød #fiber

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg