Syrlig lett og knasende godt både uten sukker og gluten.
Serveres varm/lun med f.eks. mager vaniljekesam.
Oppskriften er til 4-6 personer.
Oppskrift crumble:
- 40 gr glutenfritt mel. (Kan fint bruke lys kakemiks fra Toro.)
- 40 gr glutenfrie havregryn
- 40 gr sukrin
- 40 gr mykt smør
- 50-60 gr grovhakkede nøtter/mandler
- frøene fra 1 halv vaniljestang.
Ha alle ingredienser i en liten bakebolle og smuldre/kna det sammen. Det skal se ut litt som müsli når du er ferdig med å kna og blande alt sammen. Smak gjerne på det og sjekk om du vil ha den litt søtere. Tilsett da evt litt mere sukrin.
Ha ca 500 – 600 gr friske bringebær i en ildfast form. Strø 1 ss sukrin over bærene. Strø crumble jevnt over på toppen av bærene.
Stek på 220 grader i ca 15-20 min.
Serves med mager kesam.
Denne kan lages med alle typer bær, plommer, epler, fersken etc.
#sukkerfri #glutenfri #bringebær #crumble #enkeloppskrift #helse #etsunnereliv
2 kommentarer
Oi så godt det ser ut !

Kjempe fin blogg
Tusen takk!
http://hevhodet.blogg.no/: