Silkemyk og syrlig Lemon Curd.
Lemon curd er på en måte en eggekrem men med sitronsaft og smør.
Den kan brukes i som smaksforsterker/krem i kaker og desserter.
Ønsker man andre smaker enn sitron, kan man f.eks. lage den med bringebær, jordbær eller blåbær.
Oppskrift:
- 225 gram sukker
- 1,25 dl sitronsaft
- 10 eggeplommer
- 115 gram mykt smør
- 1 ts vaniljesukker.
Hell sukker, sitronsaft og eggeplommer i en bolle av glass eller stål. Rør godt sammen.Varm dette opp til 70-75 grader over vannbad. Rør hele tiden. Bruk helst et termometer for å sjekke at temperaturen har nådd de riktige gradene.
Når kremen har rett temp tar du den vekk fra platen og avkjøler den i ca 10 min.
Rør inn mykt smør i klatter og ha i vaniljesukker.
Sett kremen i kjøleskap i noen timer slik at den stiver før du bruker den.
#lemoncurd #sitronkrem #sitron #egg #smør
1 kommentar
Kjempegodt i makroner tipper jeg