Lemon Curd

Silkemyk og syrlig Lemon Curd.

Lemon curd er på en måte en eggekrem men med sitronsaft og smør.

Den kan brukes i som smaksforsterker/krem i kaker og desserter.

Ønsker man andre smaker enn sitron, kan man f.eks. lage den med bringebær, jordbær eller blåbær.

 

Oppskrift:

  • 225 gram sukker
  • 1,25 dl sitronsaft
  • 10 eggeplommer
  • 115 gram mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker.

 

Hell sukker, sitronsaft og eggeplommer i en bolle av glass eller stål. Rør godt sammen.Varm dette opp til 70-75 grader over vannbad. Rør hele tiden. Bruk helst et termometer for å sjekke at temperaturen har nådd de riktige gradene.

Når kremen har rett temp tar du den vekk fra platen og avkjøler den i ca 10 min.

Rør inn mykt smør i klatter og ha i vaniljesukker.

Sett kremen i kjøleskap i noen timer slik at den stiver før du bruker den.

#lemoncurd #sitronkrem #sitron #egg #smør

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg