Lemon Curd

Silkemyk og syrlig Lemon Curd.

Lemon curd er på en måte en eggekrem men med sitronsaft og smør.

Den kan brukes i som smaksforsterker/krem i kaker og desserter.

Ønsker man andre smaker enn sitron, kan man f.eks. lage den med bringebær, jordbær eller blåbær.

 

Oppskrift:

  • 225 gram sukker
  • 1,25 dl sitronsaft
  • 10 eggeplommer
  • 115 gram mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker.

 

Hell sukker, sitronsaft og eggeplommer i en bolle av glass eller stål. Rør godt sammen.Varm dette opp til 70-75 grader over vannbad. Rør hele tiden. Bruk helst et termometer for å sjekke at temperaturen har nådd de riktige gradene.

Når kremen har rett temp tar du den vekk fra platen og avkjøler den i ca 10 min.

Rør inn mykt smør i klatter og ha i vaniljesukker.

Sett kremen i kjøleskap i noen timer slik at den stiver før du bruker den.

#lemoncurd #sitronkrem #sitron #egg #smør

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg