Denne grønnsaksgryta har jeg laget helt uten kjøtt men om du ønsker, kan du tilsette stekt svinekjøtt, kylling eller fisk. Selv om oppskriften forteller deg hvilke grønnsaker jeg har brukt, kan du bytte de ut og bruke de du liker best. Nå begynner det å komme masse gode norske rotgrønnsaker i butikkene, som egner seg godt i denne gryta. Chilien kan du enten utelate eller tilsette mere om du ønsker en sterkere gryte. En ypperlig rett til en kjøttfri mandag. Du kan også lage denne som suppe. Da tilsetter du bare mere tomatpure og hermetiske tomater, vann og grønnsaksbuljong. Oppskriften er til ca 4 personer.
Oppskrift:
- 2 ss olje
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 2 ts tomatpurè
- 1 ss sukrin eller honning
- 1 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 2 gulrøtter
- 2 stk persillerøtter
- 1 rød paprika
- en halv chili
- en halv broccoli
- 1 liten purre
- 1 boks bønnemix fra GoGreen
- en halv squash
- 10 stk cherrytomater
- salt og pepper
Finhakk hvitløk, løk og chili og fres de i litt olje i en kjele. Tilsett tomatpure, hermetiske tomater og sukrin/honning. Tilsett en buljongterning. Kok dette i noen minutter. Vask, skrell og del gulrøtter og persillerot i litt store biter. Ha de i kjelen. Del paprika i litt store biter, broccoli i buketter, purre i ringer, (vask den godt først). Ha dette i kjelen. Tilsett bønnemix, squash og cherrytomater som er delt i to. Ønsker du å tilsette ferdig stekt kjøtt/kylling eller fisk, kan du ha i det nå. La alt koke i ca 10 min og smak til med salt og pepper. Serveres med godt brød.
#grønnsaker #høst #tomat #bønner #mager #litekalorier #kjøttfri #vegetar
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk Del gjerne bloggen min med dine venner.