Oppskrift bunn:
- 1 liter kefir
- 3 dl sæterrømme
- 150 gram smør
- 3,5 dl brunt sukker
- 3,5 dl vanlig sukker
- 5 ss kakao
- 4 ts vaniljesukker
- 4 ts natron
- 1,4 liter hvetemel
Smelt smøret og ha i det brune sukkeret. Kok dette på middels varme i ca 5 min. Rør ofte. Ha kefir og rømme i en bakebolle. Tilsett vanlig sukker, vaniljesukker og kakao. Rør godt.Ha i smør og den brune sukkerblandingen. Rør godt.Bland natron og hvetemel. Sikt det inn i kefirblandingen. Rør godt sammen enten med visp eller mikser.
Kle en langpanne med bakepapir og hell røren i.
Stekes ved 160 grader i ca 1 time. Avkjøl.
Lag sjokoladekrem av:
- 1,2 kg mykt smør
- 1,2 kg melis
- 5 ts vaniljesukker
- ca 10 ss kakao
- ca 10 ss sterk kaffe.
Ha alt i en miksebolle og pisk det til en luftig krem.
Del kaken i to eller tre lag. Ha krem mellom hvert lag og på toppen. Bruk sprøytepose med tip og dekk sidene på kaken med krem.
Pynt på toppen av kaken med:
- 1 kurv jordbær
- 1 kurv bringebær
- 1 kurv bjørnebær
- 1 kurv blåbær
- 1 kurv rips
- 1 kurv physalis
#sjokoladekake #bær #sjokoladekrem
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk
11 kommentarer
God natt ♡
Wow!! Den der var rett og slett vakker!!! Flink du er! Konkurranse på bloggen min, titt innom da vel 😉
Åh, den såg utrolig god ut:)
Ha en riktig fin uke <3
Tusen takk og takk det samme! 🙂 Anette:
Tusen takk! 🙂 Anonym:
Hei har du brukt en standard langpanne, syntes at kaka så veldig avlang ut, er det en halv langpanne??
Langpannen jeg har brukt er hakket mindre enn den som fulgte med ovnen min. Men det går helt fint å bruke vanlig langpanne. Har frisert denne kaka litt for å få plass på fatet. 🙂 Hege Brønstad:
Skal det ikke være egg i den
Kjempe lekker og sikkert god kake.🤗👍
Hvilken kakao har du i kake og krem?
Deles den i flere deler som legges oppå hverandre, eller deles selve kaken i flere lag?