Laks, scampi og grønnsaker i folie

Ta med barna og la de lage sin egen “middagspakke”. Gjør helgemiddagen til en koselig familiestund. Jeg har troen på at barn spiser mere mat når de har vært med å lage den selv. Her kan man bruke de grønnsakene og den fisken man liker best. Men et tips er å bruke grønnsaker som tar like lang tid på å bli møre og ferdig i ovnen eller på grillen. Eller dele de opp i mindre biter.

Oppskriften min er til 4 personer.

  • Ca 600 gr laks eller annen fisk
  • ca 400 gr scampi
  • 1 broccoli
  • 1 bunt grønn asparges
  • 1 rødløk
  • 2 stk gule paprika
  • 2 stk gulrøtter
  • saften fra 1 sitron
  • salt, pepper, sesamfrø
  • olje

 

Del opp broccolien i mindre buketter, løken og paprika i terninger, riv gulrøttene grovt, del opp aspargesen i mindre biter hvis den er stor. Brett alu.folie dobbelt og fordel grønnsakene i 4 “pakker”. Strø litt salt og pepper over. Del fisken i 4 porsjonsstykker på 150 gram hver. Salte og pepre fisken. Ha sesamfrø over fisken. Legg fisk og scampi ovenpå grønnsakene. Ha over ca 1 ss olje og pakk sammen folien rundt grønnsakene og fisken. Settes på en rist og stekes ved 230 grader i ca 15-20 min. Eller settes på grillen.

Serveres med kokt ris, soyasaus og sweet chilisaus. Ønsker du en saus til anbefaler jeg oppskriften under.

(Kan også serveres bare med litt tzatziki eller rømme.)

Saus:

  • 2 dl ferdig kjøttkraft (evt fra buljongterning/fond)
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss koriander
  • 2 ss vårløk
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss limesaft.

 

Ha kjøttkraften i en kjele og kok opp. Tilsett finhakket chili, hvitløk og ingefær.Tilsett soyasaus, fiskesaus og brunt sukker. Kok opp og la koke i ca 7-8 min. Da vil sausen tykne.Ha i finhakket koriander og vårløk, sesamfrø og limesaft helt mot slutten av koketiden.

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#laks #scampi #grønnsaker #enkelmiddag #mager #litekalorier #foliepakker #barn #familie

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg