Glutenfri og sukkerfri banankake med sjokolade

Hva med å bake en liten kake i dag? Det er jo tross alt lillelørdag! 🙂

Den trenger jo ikke å være så usunn. Denne har jeg laget med glutenfri kakemix fra Toro, sukkerfri sjokolade og sukrin. Fjerner du sjokoladen fra oppskriften blir kaken også melkefri.

Hvis du ønsker kan du lage den med vanlig hvetemel og sukker. Eller bytte ut halvparten av hvetemelet med Fibramel.

Kaken er veldig lett og luftig og er enkel å bake.

Oppskrift:

  • 3 egg
  • 2 dl Sukrin (eller vanlig sukker)
  • 3,5 dl glutenfritt mel (eller vanlig mel)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 moste bananer
  • 70 gram grovt hakket sukkerfri sjokolade, mørk eller lys
  • 40 gram olje.

 

Forvarm ovnen på 150 grader.

Kle en springform på 24 cm med bakepapir.

Pisk egg og sukrin/sukker til eggedosis.Mos bananene med en gaffel eller i foodprosessor.Grovhakk sjokoladen.Ha de moste bananene og sjokoladen i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt dette i bollen med eggedosisblandingen.Ha i oljen.Vend alt forsiktig inn med en slikkepott.

Stekes i ca 45 min.

Serveres gjerne med mager kesam og friske bær.

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#banankake #glutenfri #sukkerfri #hverdagskake #sunn #lillelørdag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg