Sprøtt og HOT! Som snacks eller som en av rettene på et tapas-bord.
Indiske løkbhajier er bare supergode. Du kan lage de så sterke du ønsker.
Oppskriften er til 4 personer.
Oppskrift:
- 150 gram kikertmel eller hvetemel
- 1 ts salt
- en liten klype natron
- 25 gram rismel
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts spisskummen
- 2 friske finhakkede chili
- 2 store gule løk i tynne ringer
- 1 ss finhakket koriander
- 1 ts gurkemeie
- 2 dl vann
- solsikkeolje til frityrsteking.
Bland sammen kikertmel/hvetemel, rismel, salt, natron, fennikelfrø, spisskummen, gurkemeie, chili, løk og koriader. Rør godt sammen. Tilsett vann litt og litt. Rør godt. Det skal bli en deig som fester seg godt til løken og som lar seg rulle til litt ujevne kuler. Trill kuler av all røren/deigen og legg de på et bakepapir mens du venter på at oljen når 180 grader. Kjelen fylles litt over halvfull. Ikke bruk en for stor kjele. Du kan også bruke frityrkoker.
Stek de i ca. 6-8 min til de er gyllenbrune og sprø. Ta de opp med ei hullsleiv og legg de på tørkepapir slik at overflødig olje får rent av. Stek kun 3-4 om gangen.
Server med agurkraita.
#onionbhajier #bhaij #indisk #løk #chili #kjøttfrimandag
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk
åh, de såg gode ut:)
Ha en riktig fin kveld <3
Tusen takk!
Anette:
Elsker tapas så disse må jeg lage neste gang jeg skal ha gjester

Takk for at du deler dine oppskrifter
Hyggelig å høre!
Irene Marie: