Kjempe god, enkel potet -og purreløksuppe enten til lunsj, middag, mellommåltid eller kvelds.
Få ingredienser og rimelige råvarer.
I oppskriften under har jeg brukt Styrk som er en fettfri melk fra Tine med ekstra proteiner, D-vit og kalsium.
Om du ønsker å lage suppen til et mere festmåltid, kan du bruke H-melk, litt fløte og creme fraîche.
For å piffe opp suppen enda et hakk kan du sprøsteke bacon og drysse over ved servering. Eller steke strimler av kylling og ha i suppen. Tilsett gjerne krutonger også. Og/eller server med et godt brød.
Oppskriften gir ca 1,2 liter suppe.
Oppskrift:
- ca. 400 gram ferdig skrelt potet
- 1 liten purreløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss flytende melange
- 5 dl hønsebuljong (fra terning)
- 5 dl Styrk fettfri melk
- salt, pepper
Kok opp hønsebuljongen.
Kutt potetene i terninger og kok den mør i buljongen.
Vask og rens purreløken og kutt den i tynne strimler. Finhakk hvitløken. Fres hvitløken og purreløken i litt melange i en panne. Ikke la det bli brunt, bare blankt. Ha dette over i buljongen med potetterningene. Kok videre i ca 5 min.
Ha i melken og kok opp.
Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne litt mager kesam i suppen, men da må den ikke koke etterpå for da skiller den seg og blir kornete.
Enkel og god suppe klar til servering.
#potetogpurreløksuppe #potet #purreløk #suppe #mager #kalorifattig #rimelig #astridkokk
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk og på Facebook: Astridkokk.blogg.no
Nam! Dette ser herlig ut altså:) ønsker deg en gooood kveld!
dette så godt ut!
Så bra! 🙂 Tusen takk! 🙂 Silje Moen:
Hyggelig! 🙂 Tusen takk! 🙂 missmommy.blogg.no: