Knallgode marshmellows!
Enkle og lage!
Oppskrift:
- 150 gram Tagatesse (søtstoff)
- 0,5 dl vann + 1 dl vann
- 25 gram gelantinpulver eller plater
- Frøene fra en halv vaniljestang
- Maizenna
Legg gelantinpulver i vann. (1 dl) Eller bruk gelantinplater som også må bløtlegges i ca 10 min.
Gjør klart et bakepapir strødd lett med maizenna.
Ha Tagatesse og 0,5 dl vann i en kjele og kok opp på middels varme. Kok til alt har blitt blankt.
Ta kjelen av platen og rør inn den oppløste gelatinpulver-blandingen eller klem ut vannet fra platene og rør det godt inn i blandingen.
Ha alt over i en miksebolle sammen med frøene fra vaniljestangen og pisk til det skummer og blir hvitt, ca 3 min.
Vær rask og ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut topper på bakepapiret eller smør massen utover bakepapiret og del opp med kniv seinere.
Skulle massen stivne for fort, ha den noen sekunder i mikroovnen.
La marshmellowsen stå å stivne i ca 1 time.
Ønsker du å tilsette smak og/eller farge må dette gjøres like før du pisker massen.
Du kan også dyppe de i sukkerfri sjokolade om du ønsker.
Flere flotte oppskrifter uten sukker og gluten finner du på Funksjonellmat.no #sponset
#sukkerfri #utensukker #funksjonellmat #jul #Christmas #blogg #astridkokk
Følg mg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.
God ide! Så godt ut
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Konkurranse ukens blogg, på min blogg bli gjerne med)
Så kjempegode ut!