Hva med å lage en semulepudding til dessert i dag?
Semulepudding med bringebær -eller kirsebærsaus er jo så godt, men kanskje en litt gammeldags og bortglemt dessert.
Vil du gjøre den litt “julete”, kan du jo tilsette litt kanel, ingefær og malt nellik i når du koker puddingen. Smak deg frem. Det er viktig at du ikke tar for mye krydder for det kan fort bli for mye.
Du kan også lage den sukkerfri og mager.
Oppskrift:
- 1 liter H-melk
- 1,5 dl semulegryn
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt
- 1 ss smør
- 4 ss sukker
- smak til med mandeldråper og evt. julekrydder.
Ha melken i en kjele sammen med semulegryn. Kok opp og rør hele tiden så den ikke svir seg.
Skru ned varmen og ha i resten av ingrediensene. La småkoke i ca 15 min. Husk og røre hele tiden.
Hell alt over i en passende bolle og avkjøl helt i kjøleskap. Formen jeg har brukt til puddingen er en plastform fra matbutikken som det har vært enten riskrem eller fløterand i.
Server med saus til.
Ønsker du å lage puddingen sukkerfri og mager, kommer oppskriften her:
1 liter Styrk-melk eller ekstra lettmelk, 1,5 dl semulegryn, 4 ss Sukrin, 1 ts vaniljesukker, 0,5 ts salt, Smak til med mandeldråper og evt. litt julekrydder.
Den samme fremgangsmåten som over.På bildet under har jeg servert puddingen med jordbærsyltetøy uten sukker.
#semulepudding #melk #fullsukret #sukkerfri #sukrin #mager #litefett #julekrydder #jul #Christmas #blogg #astridkokk #instagram #facebook #førjulstid #advent
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk og lik Astridkokk. blogg.no på Facebook. Del gjerne. <3
Så fin den så ut! og sikkert super god og 😀