Fløteboller/kokosboller uten sukker og gluten.

Kjempe enkle å lage. Og supergode!

Av denne marengsoppskriften blir det ca. 12-15 stk. Kommer litt an på hvor store du lager de.

Jeg har brukt pepperkaker i bunnen og sprøytet marengsmassen ovenpå. Oppskrift på de sukkerfrie og glutenfrie pepperkakene ligger også her under denne kategorien. Ønsker du ikke å lage pepperkakene, kan du bruke ferdigkjøpte kjeks med lite sukker i, som f.eks. Start-kjeks som du trykker ut sirkler av eller oreokjeks, ritskjeks. Da blir de ikke glutenfrie og mulig ikke sukkerfrie. Du kan også prøve å lage de uten kjeks i bunnen, men da er blir det veldig vanskelig å få duppet de i sjokoladen etterpå. Du trenger noe å holde i mens du dupper.

Ønsker du å lage disse fullsukret, gjør gjerne det. Da må du bruke dobbelt så mye sukker som Tagatesse i marengsen.

 

Oppskrift:

  • 5 eggehviter fra små egg
  • 2 plater gelantin
  • 3-4 ss kokende vann
  • ca. 1 dl Tagatsse
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 klype salt
  • Frøene fra en halv vaniljestang.
  • 12 – 15 pepperkaker eller annen kjeks.
  • 2 plater sukkerfri sjokolade (200 gram.) Mørk eller lys.
  • Sprøytepose med rund tipp Nr. 1A
  • Evt. kokos.

 

Legg kjeksen klar på et brett/fat.

Legg gelantinplatene i vann i ca 10 min.

Pisk eggehvitene i mikser til det skummer. Ha i litt og litt Tagatesse og pisk godt mellom hver gang. Smak på den. Kanskje du vil ha den søtere. Marengsen skal være tykk, hvit og stiv.

Tilsett sitronsaft, salt og vaniljefrø. Pisk godt.

Kok opp vann. Klem ut vannet av gelantinplatene og rør de ut i det kokende vannet. Hell dette i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på maks hastight.

Nå må du være litt rask, slik at marengsen ikke stivner. Ha den i sprøyteposen og sprøyt store topper ovenpå pepperkakene/kjeksen.

Sett de i kjøleskapet og la de stå der i ca. 1 time slik at de stivner.

Smelt sjokolade i en liten kjele på lav varme eller i et vannbad. Synes du sjokoladen blir for tykk å dyppe i kan du tilsette 1 ss kokosfett eller delfiafett.

Når du skal dyppe, heller du på kjelen eller bollen slik at sjokoladen renner ned og du kan dyppe hele marengsbollen ned i sjokoladen mens du holder i kjeksen.

Om du ønsker kan du strø kokos på toppen. Avkjøles i kjøleskap i ca. 1 time.

 

#fløteboller #flødeboller #floteboller #sukkerfri #glutenfri #kokosboller #pepperkaker #jul #Christmas #blogg #astridkokk #funksjonellmat #tagatesse #søtstoff

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook. Del gjerne. <3

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg