Lurer du på hva du skal gjøre med eggeplommene etter at du har laget marengs?
Da lager du denne fløyelsmyke vaniljekremen som du kan bruke til både desserter og i bakverk som gjærdeig og kaker. Denne må du bare lage. Min oppskrift er både sukkerfri og mager. Av oppskriften blir det drøye 3 dl, men om du ønsker kan den dobles eller triples. Ønsker du lage en vanlig sukret og ikke mager utgave følger du bare det som står i evt.
Når du vil bruke Tagatesse i stedet for vanlig sukker i oppskrifter, regner du alltid halvparten i Tagatesse. 1 x sukker = 1/2 x Tagatesse.
Oppskrift:
- 5 eggeplommer fra små egg
- 2 ss maizenna
- 2,5 dl lettmelk (evt. H-melk)
- 30 gram Tagatesse (evt. 60 gram vanlig sukker)
- Frøene fra en halv vaniljestang
- en klype salt.
- evt. 15 gram mykt meierismør. -> kan sløyfes.
Pisk sammen eggeplommer og maizenna i en bolle. Piskes godt med vanlig ballongvisp eller spiralvisp.
Ha melken, Tagatesse, vaniljefrøene og en liten klype salt i en kjele og varm opp til kokepunktet. Rør godt.
Hell melkeblandingen over eggeplommene og maizennaen. Rør godt sammen.
Hell det så over i en sil og over i kjelen igjen. Varm opp til det tykner. Rør godt hele tiden. IKKE LA DET KOKE. DA BLIR DET EGGERØRE.
Ta kjelen vekk fra platen og la den avkjøle i ca. 15 min hvis du ønsker å røre inn smøret. Hvis ikke har du det over i en bolle eller liknende. Ønsker du ikke snerk på kremen, legger du plastfolien helt ned på kremen. Sett i kjøleskap.
Å lage denne tar kortere tid enn å reise i butikken å kjøpe. Også smaker den utrolig mye bedre!
#eggekrem #vaniljekrem #superenkel #utensukker #sukkerfri #mager #jul #Christmas #funksjonellmat #Tagatesse #blogg #astridkokk
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk og lik gjerne Astridkokk.blogg.no på Facebook. Del gjerne. <3
Effetti Del Viagra Viagra Advertised On Radio Buy Cialis Asthma Inhalers Over The Counter Secure Ordering Real Bentyl Price Best Website