En super oppskrift på sukkerfrie Sarah Bernard. Du rekker fremdeles å bake disse før julaften. Oppskriften er nok til ca. 15 stk kaker. Men det kommer litt an på hvor store du ønsker de.
Oppskrift på trøffelkrem – den bør lages kvelden før eller minimum 6 timer i kjøleskap:
- 3 dl kremfløte
- 150 gram sukkerfri lys eller mørk sjokolade
- frøene fra 1 liten vaniljestang.
Varm fløten til kokepunktet. Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Hell den varme fløten over sjokoladen. La det stå i noen minutter før du rører. Ha i vaniljefrøene og rør alt godt sammen. Ha plast over bollen og sett den i kjøleskapet, helst natten over.
Pisk den til krem med en mikser. Pass på at kremen ikke piskes for lenge. Da kan det bli smør.
Oppskrift på kransekakebunn:
- 3 dl fettfattig mandelmel
- 1,5 dl finmalte mandler
- 0,5 dl SukrinMelis
- 2 ss Tagatesse
- 2 eggehviter
- Frøene fra en halv vaniljestang
- 4-5 mandeldråper
- en liten klype salt.
Bland alt sammen i en bolle og kna det sammen med hendene. Rull deigen til en pølse og skjær skiver. Legg disse på et stekebrett kledd med bakepapir og stek de på 200 grader i ca. 10-12 minutter. Avkjøl.
Sjokoladeglasur:
- 150-200 gram lys eller mørk sukkerfri sjokolade
- ca. 2 ss Delfiafett.
Smelt alt sammen på lav varme eller i vannbad.
Ha den piskede trøffel/sjokoladekremen i en sprøytepose og lag topper av krem ovenpå kranskekakeskivene. Sett kakene i kjøleskapet i ca. 2 timer.
Dypp kakene i den smeltede sjokoladen til slutt.
Oppbevares i kjøleskapet.
#sarahbernard #sukkerfri #knallgode #manskulleikketro #tagatesse #sukrin #sukrinmelis #funksjonellmat #sunkost #reklame #jul #Christmas #hohoho #tradisjoner #blogg #astridkokk
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.
Så søte! og greit med sukkerfrie oppskrifter som dette ^^