Dette smaker veldig godt som tilbehør til røkt juleskinke med fløtegratinerte poteter. Eller til kalkunen på nyttårsaften, til kylling, til biff av storfe eller svin. Eller som lunsj bare å spise det som det er. 🙂
Oppskrift:
- ca. 400-500 gram fersk rosenkål
- 1 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 røde epler
- ca. 150-200 gram bacon
- salt og pepper
- litt olje til steking.
Rens og vask rosenkålen. Del den i to. Om du ønsker kan du strimle den også, men da må du passe på steketiden. Ikke la den steke for lenge. Da blir den vassen og grå.
Finhakk hvitløk. Skjær rødløken i terninger.
Eplene vaskes og deles i båter. Om du ønsker kan du skrelle de.
Bacon skjæres i strimler eller terninger.
Stek løk, hvitløk og bacon litt først. Ha i rosenkål og eplene til slutt. Stek rosenkålen til den begynner å bli litt myk. Det tar ikke mange minuttene.
Smak til med salt og pepper. (Baconet er salt.)
#rosenkål #bacon #eple #løk #tilbehør #garnityr #kalkun #juleskinke #nyttårsaften #jul #Christmas #hohoho #tradisjoner #newyearseve #blogg #matblogg #astridkokk #nytnorge #Bama
Del gjerne. <3
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.
Så deilig dette hørtes ut!