Fersk, stekt rosenkål med bacon, eple og løk.

Dette smaker veldig godt som tilbehør til røkt juleskinke med fløtegratinerte poteter. Eller til kalkunen på nyttårsaften, til kylling, til biff av storfe eller svin. Eller som lunsj bare å spise det som det er. 🙂

 

Oppskrift:

  • ca. 400-500 gram fersk rosenkål
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 røde epler
  • ca. 150-200 gram bacon
  • salt og pepper
  • litt olje til steking.

 

Rens og vask rosenkålen. Del den i to. Om du ønsker kan du strimle den også, men da må du passe på steketiden. Ikke la den steke for lenge. Da blir den vassen og grå.

Finhakk hvitløk. Skjær rødløken i terninger.

Eplene vaskes og deles i båter. Om du ønsker kan du skrelle de.

Bacon skjæres i strimler eller terninger.

Stek løk, hvitløk og bacon litt først. Ha i rosenkål og eplene til slutt. Stek rosenkålen til den begynner å bli litt myk. Det tar ikke mange minuttene.

Smak til med salt og pepper. (Baconet er salt.)

 

#rosenkål #bacon #eple #løk #tilbehør #garnityr #kalkun #juleskinke #nyttårsaften #jul #Christmas #hohoho #tradisjoner #newyearseve #blogg #matblogg #astridkokk #nytnorge #Bama

 

Del gjerne. <3

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg