Champagne-Panna Cotta med bærsaus og nøtteflarn.

Nå er vi snart over i 2016! 🙂

Denne desserten passer ypperlig til nyttårsaften!

Ganske enkel å lage. Trenger bare litt tid til å stivne. Lag den gjerne dagen før, men vent med å ha på den røde bærsausen på toppen til like før den skal serveres.

Nøtteflarnene kan du også fint lage noen dager i forveien.

 

Oppskrift Nøtteflarn:

  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram hakkede hasselnøtter
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts glykose eller lys sirup
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss hvetemel

 

Smelt sukkeret i smøret. Rør godt.

Ha i de hakkende nøttene og rør godt.

Rør inn vaniljesukker, glykose/lys sirup, kremfløte og hvetemel.

Settes med spiseskje på stekebrett kledd med bakepapir. Ikke sett de for nærme hverandre siden de smelter litt utover.

Stek på 150 grader i ca. 15 min. Avkjøles på stekebrettet.

Du kan gjerne bytte ut hasselnøttene med andre nøtter som valnøtter, peanøtter, cashewnøtter eller f.eks. sesamfrø.

 

 

Oppskrift Champagne-Panna Cotta: (Ca. 5-6 porsj.)

  • 5 plater gelantin
  • 7 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • frøene fra 1 stk. vaniljestang
  • ca. 1 dl Champagne
  • ca. 5-6 ss multesyltetøy
  • ca. 500 gram tinte eller friske jordbær
  • ca. 1,5 dl melis
  • frøene fra en halv vaniljestang
  • saften fra en halv lime
  • ca. 0,5 dl Champagne.

 

Legg gelantinplatene i vann. De skal ligge i vann og bløtes opp i ca. 10 min.

Kok opp fløten. Ha i frøene fra vaniljestangen og sukker. Trekk kjelen av platen og rør til sukkeret er løst opp. Klem vannet ut av gelantinplatene og ha de i den varmefløten. Rør til de er løst opp.

Avkjøl noe.

Ha i Champagnen. Hvis du har i Champagnen når fløten fremdeles er for varm, vil blandingen skille seg og du vil få en kornete Panna Cotta.

Bruk gjerne stetteglass eller andre pene serveringsglass.

Ha en spiseskje multesyltetøy i bunnen på hvert glass.

Hell forsiktig Panna Cottaen i hvert glass. Sett de kjølig i minimum 2 timer.

Lag jordbærsaus ved å ha jordbær, melis, vaniljefrø, limesaft og Champagne i en bolle og kjør sausen glatt med en stavmikser.

Ha jordbærsausen over Panna Cottaen like før servering og pynt med et nøtteflarn på toppen.

 

#pannacotta #champagne #nøtteflarn #jordbærsaus #multer #nyttårsaften #nyttår #jul #Christmas #newyearseve #newyear #2016 #blogg #matblogg #astridkokk

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.

Del gjerne. <3

Ønsker dere alle en fortsatt flott jul. <3

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg