Nå er vi snart over i 2016! 🙂
Denne desserten passer ypperlig til nyttårsaften!
Ganske enkel å lage. Trenger bare litt tid til å stivne. Lag den gjerne dagen før, men vent med å ha på den røde bærsausen på toppen til like før den skal serveres.
Nøtteflarnene kan du også fint lage noen dager i forveien.
Oppskrift Nøtteflarn:
- 100 gram sukker
- 100 gram smør
- 100 gram hakkede hasselnøtter
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts glykose eller lys sirup
- 2 ss kremfløte
- 2 ss hvetemel
Smelt sukkeret i smøret. Rør godt.
Ha i de hakkende nøttene og rør godt.
Rør inn vaniljesukker, glykose/lys sirup, kremfløte og hvetemel.
Settes med spiseskje på stekebrett kledd med bakepapir. Ikke sett de for nærme hverandre siden de smelter litt utover.
Stek på 150 grader i ca. 15 min. Avkjøles på stekebrettet.
Du kan gjerne bytte ut hasselnøttene med andre nøtter som valnøtter, peanøtter, cashewnøtter eller f.eks. sesamfrø.
Oppskrift Champagne-Panna Cotta: (Ca. 5-6 porsj.)
- 5 plater gelantin
- 7 dl kremfløte
- 2 dl sukker
- frøene fra 1 stk. vaniljestang
- ca. 1 dl Champagne
- ca. 5-6 ss multesyltetøy
- ca. 500 gram tinte eller friske jordbær
- ca. 1,5 dl melis
- frøene fra en halv vaniljestang
- saften fra en halv lime
- ca. 0,5 dl Champagne.
Legg gelantinplatene i vann. De skal ligge i vann og bløtes opp i ca. 10 min.
Kok opp fløten. Ha i frøene fra vaniljestangen og sukker. Trekk kjelen av platen og rør til sukkeret er løst opp. Klem vannet ut av gelantinplatene og ha de i den varmefløten. Rør til de er løst opp.
Avkjøl noe.
Ha i Champagnen. Hvis du har i Champagnen når fløten fremdeles er for varm, vil blandingen skille seg og du vil få en kornete Panna Cotta.
Bruk gjerne stetteglass eller andre pene serveringsglass.
Ha en spiseskje multesyltetøy i bunnen på hvert glass.
Hell forsiktig Panna Cottaen i hvert glass. Sett de kjølig i minimum 2 timer.
Lag jordbærsaus ved å ha jordbær, melis, vaniljefrø, limesaft og Champagne i en bolle og kjør sausen glatt med en stavmikser.
Ha jordbærsausen over Panna Cottaen like før servering og pynt med et nøtteflarn på toppen.
#pannacotta #champagne #nøtteflarn #jordbærsaus #multer #nyttårsaften #nyttår #jul #Christmas #newyearseve #newyear #2016 #blogg #matblogg #astridkokk
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.
Del gjerne. <3
Ønsker dere alle en fortsatt flott jul. <3
Ser kjempe deilig ut! Er en champagne elsker 😉
Tuusen takk for at du deler 🙂
Så nydelig det så ut ^^