Creme Brûlee

Kjempe god Creme Brûlee som kan lages god tid i forveien.

Oppskriften er nok til 5 porsjoner.

Oppskrift:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • frøene fra 1 stk vaniljestang
  • 75 gram sukker
  • 4 stk eggeplommer
  • ca 3-4 ts sukker til karamell på toppen.

 

Snitt vaniljestangen på tvers og skrap ut frøene. Ha disse sammen med blandingen av kremfløte, melk og sukker i en kjele.

Kok opp. Og avkjøl noe.

Pisk sammen eggeplommene. Hell fløteblandingen over eggeplommene og rør godt. Sil blandingen og hell den over i 5 porsjonsformer.

Stekes i vannbad på 150 grader i ca 40 min. Avkjøl.

Strø litt sukker på toppen av desserten og brenn det brunt med en creme brûlee -brenner/skibrenner eller liknende.

Server gjerne friske bær til.

 

#cremebrulee #dessert #kremfløte #egg #vaniljestang #nyttårsaften #nyttår #nyttårsdessert #blogg #matblogg #astridkokk

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.

Del gjerne. <3

 

5 kommentarer

Siste innlegg