Hummus – Kikertpurè

I stedet for dipp med rømme og krydder kan du jo prøve å lage hummus som dipp til rå grønnsaker.

Kan f.eks. spises til lunsj eller som litt godt til kvelden.

For å lage dette må du enten ha en foodprosessor eller stavmikser.

 

Oppskrift:

  • Ca. 200 gram kikerter fra boks. (Ferdig kokte)
  • 2 ss Tahini (sesampasta)
  • Ca. 0,5 dl olivenolje + 1 ss olje til å ha på toppen til slutt.
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • salt og pepper.

 

Sil av kikertene. Rens hvitløken.

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør alt sammen til en glatt “krem”. Eller bruk en stavmikser.

Om du ønsker kan du i tillegg tilsette litt rød chili, frisk koriander og frisk persille.

Rensk, vask og skrell grønnsaker. Del i passe biter.

 

#hummus #kikertpure #ensunnerehverdag #grønnsaker #snack #snacks #sunt #hverdag #lunsj #kveldsmat #hverdagskos #blogg #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

5 kommentarer

Siste innlegg