Kjeks laget i vaffeljern. Sukkerfrie og Glutenfrie. #reklame

Veldig gode kjeks som du enten kan lage i vaffeljernet eller i ovnen.

Gøy å lage de i vaffeljernet, men det tar kortere tid å steke de i ovnen.

Jeg har laget en sukkerfri og glutenfri variant. Du kan i tillegg lage de laktosefrie om du ønsker.

Ønsker du å lage kjeksen fullsukret, bruker du vanlig brunt sukker og 0,75 dl vanlig hvitt sukker. (Tagatesse er mye søtere enn vanlig sukker.) Ønsker du å ikke lage de glutenfri, benytter du bare vanlig hvetemel og evt. vanlige lettkokte havregryn.

Du kan sløyfe den grovhakkede sjokoladen om du ønsker det. Du kan evt. tilsette 1 ss kakaopulver i stedet.

Du kan tilsette hakkede nøtter, grovhakket tørket frukt eller revet skall fra sitrusfrukter som appelsin, sitron eller lime.

Av oppskriften blir de ca. 22 stk. kjeks.

 

Oppskrift:

  • 1,25 dl smeltet, avkjølt smør eller kokosfett om du ønsker en laktosefri kjeks.
  • 1,25 dl SukrinGold (brunt søtstoff)
  • 0,5 dl Tagatesse (søtstoff)
  • 1,25 dl glutenfri havregryn eller kokosmasse om du ønsker det.
  • 2 små egg
  • Frøene fra 1 vaniljestang
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl Jytte-mjøl eller annet glutenfritt mel.
  • 100 gram mørk sukkerfri sjokolade.

 

Smelt smøret/fettet på svak varme eller i microovnen og avkjøl noe.

Bland alle ingrediensene i en bolle unntatt sjokoladen. Kna godt sammen.

Grovhakk sjokoladen og ha den i deigen.

 

Bruk en kniv med tagger, type brødkniv når du skal hakke sjokolade. Da spretter ikke sjokoladen ut over hele benken. Det samme gjelder når du skal hakke nøtter og mandler. Taggene på kniven griper bedre tak i det du skal hakke.

 

Kna alt godt sammen og rull kuler av deigen. Ikke lag de for store, ca. det samme som rommer i en spiseskje.

 

Stek kjeksen i ca. 1,5 – 2 min. Pass på at de ikke blir brent. De er myke når du tar de ut av jernet. Men når de blir kalde blir de sprøe og litt seige.

Om du ønsker kan du steke de i ovnen på ca. 180 grader i ca. 15 – 20 min.

(Sett deig-kulene på et stekebrett kledd med bakepapir.)

 

 

#kjeks #sukkerfri #søtstoff #Tagatesse #sukringold #funksjonellmat #reklame #ikkesponsetinnlegg #glutenfri #laktosefri #melkefri #sjokolade #havregryn #vaffeljern #stekeiovn #tips #blogg #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg