Eltefrie, langtidshevede brødpinner og rundstykker.

Denne gjærdeigen må planlegges litt fordi den skal heve i ca. 8-15 timer.

Den kan lages enten kvelden før eller på morgenen hvis du skal spise de til kvelds.

Deigen tar 5 minutter å røre sammen.

Du får enten 12 brødpinner eller ca. 18 rundstykker.

Sprø utenpå, myke og saftige inni.

 

Oppskrift:

  • 500 gram hvetemel – Tipo 0 eller Tipo 00
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3 ss olje
  • 3,5 – 4 dl kaldt vann
  • Ca 10 gram gjær.

 

Rør sammen alle ingredienser en stor bakebolle. Deigen blir ganske løs.

Ha plast over bollen og la deigen stå å heve i 8-15 timer i romtemperatur.

 

Ha deigen utover et bakepapir med mye hvetemel på.

“Brett” deigen sammen 4-5 ganger med en slikkepott, slik at den blir dekket av melet.

Legg bakebollen over og hev på nytt i ca. 30 min.

 

Av deigen kan du enten lage brødpinner eller rundstykker.

Når du lager brødpinnene, skjærer du bare strimler av deigen med en skarp kniv og legger de over på et stekebrett med bakepapir. Deigen er fremdeles veldig løs, så du må være både rask og forsiktig når du legger de over på stekebrettet. Prøv å ikke håndter de for mye. Da forsvinner de store luftboblene i deigen. Helt greit at de ser litt rustikke ut.

Ønsker du å lage rundstykker, synes jeg at det er lurt å bruke en muffins form, kledd med bakepapir. Bruker du ikke en sånn form, vil deigen flyte utover i stedet for å heve i høyden.

Når du har laget det du ønsker, må deigen heve på nytt i ca. 30-45 min.

Sett ovnen på 250 grader.

 

Når du har deigen i muffinsformen, bruk en spiseskje og ha ca. 2 skjeer med deig i hvert hull.

Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.

 

#eltefri #eltefritt #langtidshevet #gjærdeig #brødpinner #breadsticks #rundstykker #tipo0 #tipo00 #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg