Gjærbakst til Valentinsdagen eller Morsdag.

I morgen er det både Valentinsdag og Morsdag.

Hva med å lage en god gjærdeig? Bruk fantasien og lag noen andre former enn den det du vanligvis gjør.

Har du ikke noen av disse formene jeg har brukt, kan du f.eks. bruke pepperkakeformer eller forme deigen til hjerter selv.

 

Oppskrift gjærdeig:

  • 3 dl melk
  • 100 gram smør
  • ca. 25 gram gjær
  • 100 gram sukker eller 50 gram Tagatesse
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 små egg
  • ca. 800 gram hvetemel. +/-

 

Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 grader. Rør ut gjæren i væsken.

Bland alt sammen i en bakebolle og rør godt sammen. Ha i melet til slutt. Ikke ha i alt på en gang. Det kan også hende at du trenger å ha litt til. Føl deg litt frem. Jo mere mel du har i deigen, jo tørrere blir de ferdige bakevarene. Men den skal ikke være så løs at du ikke klarer å forme den eller kjevle den ut.

Hev deigen til dobbelt størrelse på et lunt sted. Ha plast over bakebollen, ikke bare et håndkle. Bruker du plast, bevarer du all fuktighet og damp fra gjæren inne hos deigen. Bruker du bare et håndkle vill deigen bli tørrere.

Når jeg baker ut deigen, sprayer jeg formfett både på benken og på hendene for å slippe å tilføre deigen enda mere hvetemel.

Form deigen til det du ønsker å lage. Boller, skoleboller, kanelsnurrer, hvetekake…etc.

Hev deigen igjen og pensle med egg. Stekes på ca. 230 grader i ca 15 – 20 min.

Du kan fylle deigen med en blanding av kanel, sukker og mykt smør. Eller bruk nutella-sjokoladepålegg. Du kan også bruke friske bær, vaniljekrem eller syltetøy.

Her kommer noen bilder av hvordan jeg har laget “hjerte-kringlen”:

 

 

#valentinsdagen #valentine #morsdag #gjærbakst #hjerter #roser #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg