Suksessterte eller “gul kake”

Å bake en suksessterte/gul kake til påske er det mange som gjør. Også jeg. 

Om du ønsker kan denne lages sukkerfri. Bytt ut melis med Tagatesse, men husk at når du bruker dette søtstoffet må du kun bruke halvparten av det som står i oppskriften. Tagatesse er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Bruk sukkerfri sjokolade i stedet for vanlig sjokolade.

 

 

Oppskrift på mandelbunnen:

  • 6 eggehviter
  • 200 gram  siktet melis
  • 200 gram malte mandler
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

 

Bland malte mandler, siktet melis, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.

Pisk eggehviten stiv.

Bland forsiktig inn mandelblandingen i den stivpiskede eggehviten.

Ha røren i en smurt rund kakeform med dia 24 cm

Sett kaken inn i kald ovn. Sett ovnen på 150 grader og la den steke i 30 min fra oven er kommet opp i riktige grader.

Ta ut kaken og avkjøl på rist.

 

Oppskrift på gul krem:

  • 6 eggeplommer
  • 1,5 dl fløte
  • 150 gram melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss maizenna
  • 150 gram smør
  • 200 gram smeltet sjokolade.

 

Bland sammen eggeplommer, fløte, melis vaniljesukker, maizenna i en kjele. Varm opp eggeblandingen til den tykner. Ikke la den koke, da eggeplommene vil bli type eggerøre hvis blandingen blir for varm. Rør hele tiden. Sil alt til slutt over i en kald bolle. Avkjøl noe før du tilsetter smøret i små klatter mens du rører godt.

Smelt sjokolade på svak varme.

Ha sjokoladen på toppen av kaken. Avkjøl.

Ha den gule kremen på kaken og pynt slik du selv ønsker. På bildene ser du et par forslag. (Oppskriften på makroner finner du under kategorien “småkaker”.

 

Ønsker dere alle en fortsatt fin påske. <3

 

#suksessterte #påske #gulkake #kake #kos #sukkerfri #utensukker #tagatesse #søtstoff #påskedag #gul #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Følg meg gjerne her også:

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg