Banan -og havregrynskuler.

Disse lager du raskt og kan spises til frokost eller som et mellommåltid. Passer for deg som ikke er veldig glad i brød eller er en av de i tidsklemma. 🙂  De er laget med få ingredienser og kan smakssettes med tørket krydder, tørket frukt eller sjokolade. Av oppskriften blir det fra 8 -10 kuler kommer litt an på hvor store du lager de.

 

Oppskrift:

  • 1 stor banan
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 ss Fibersirup Gold (søtstoff)
  • En liten klype salt
  • En halv teskje vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
  • 2 ss smeltet peanøttsmør eller sjokolade
  • Tilsett gjerne litt kardemomme, kanel, rosiner e.l. om du liker det.

 

Mos bananen med en gaffel og tilsett havregryn og de andre ingrediensene. Rør godt. La dette stå og hvile i ca. 15 min.

Rull små kuler av deigen. Bruk gjerne engangshansker.

Varmes i mikrobølgeovn i ca. 30 sekunder på middels styrke.

Smelt peanøttsmør/sjokolade i mikrobølgeovn og ha litt over hver kule. (Kan sløyfes).

Må oppbevares i kjøleskap.

Serveres med frisk frukt eller ta bare et par i hånden på vei ut. 🙂

 

 

#frokost #alternativ #mellommåltid #banan #havregryn #peanøttsmør #mellommåltid #fibersirup #funksjonellmat #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg også her:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg