Jordbær -og limecurd

Denne curden er en type eggekrem med smak av jordbær og lime.

Den passer veldig godt som fyll i makroner, på is, pavlova eller andre kaker. Kremen er litt syrlig. Om du ønsker kan du gjerne bytte ut jordbær og lime med blåbær, bringebær, appelsin, sitron, mango eller pasjonsfrukt.

Du kan også lage denne sukkerfri ved å bytte ut sukkeret med ca. 75 gram Tagatesse.

 

Oppskrift:

  • 3 eggeplommer
  • 2 hele egg
  • Frøene fra en halv vaniljestang
  • 150 gram sukker
  • 1 dl saft fra lime
  • 1 ss maizenna
  • 2 dl moste friske jordbær
  • 150 gram mykt smør
  • Evt. litt konditorfarge.

 

Visp sammen eggeplommer, hele egg, vaniljefrø, sukker, limesaft og maizenna i en bolle. Hell det over i en kjele og varm opp til kokepunktet. Rør godt hele tiden. Mos de friske jordbærene og ha de i kjelen. Varm opp på nytt til det tykner. Pass på at det ikke koker. Da blir eggene til eggerøre… Rør hele tiden.

Sil alt gjennom en finmasket sil slik at du får bort jordbærfrøene og evt. andre små klumper. Avkjøl noe før du har i det myke smøret i små klumper.

Bruk en håndmikser eller en stavmikser for å få rørt ut smøret helt. Ha i evt. litt konditorfarge om du ønsker en sterkere farge.

Sett til avkjøling i kjøleskap i ca. 2-3 timer før bruk. Da stivner kremen og blir lettere å f.eks. fylle makronene med.

 

 

#curd #jordbæroglimecurd #strawberry #lime #jordbær #makroner #mandelmel #egg #dessert #franskemakroner #franske #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg også her:

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Asridkokk.blogg.no

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg