Hender det at du får igjen rester fra fredagstaco’n? Da kan du bruke den som fyll i piroger.
Av oppskriften blir det ca. 8-10 stk.
Oppskrift deig:
- 2 dl lettmelk
- 25 gram fersk gjær
- 2 ss olje
- 0,5 ts salt
- 2 ts sukker
- ca. 5 dl hvetemel/tipo00
Varm melken til 37 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha i olje, salt og sukker. Rør godt.
Elt inn melet. Gjerne for hånd eller i maskin. Elt deigen i ca. 5-8 min.
Ha plast over bollen og la heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 8 -10 deler. Kommer an på hvor store du vil ha de.
Rull runde boller. Bruk en kjevle og kjevle de flate og runde.
Ha i fyll som: tacokjøttdeig, kylling eller annet kjøtt eller fisk, reven ost, tacosalsa, mais, løk, paprika etc.
Brett sammen og klem kantene godt sammen slik at fyllet ikke renner ut. De skal se ut som halvmåner.
Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Ikke legg de for tett.
La de heve i ca. 20 – 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg. Strø over litt reven ost og dryss over litt tacokrydder.
Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 12-15 min.
Serveres med salat, rømme og salsa.
Lag gjerne mange som du fint kan fryse ned.
#tacopiroger #taco #piroger #hvetedeig #gjærdeig #tipo00 #fredagstaco #rester #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Høres godt ut…liker jo både Taco og Piroger :)) Takk for tips , god natt og fin morgendag :))
Takk det samme! 🙂 annebe:
Så veldig godt ut!
Tusen takk. 🙂 Anonym: