Ekstra grove polarbrød

Supergode polarbrød som egner seg godt til matpakken. Metter mye og er enkle å bake.

Av oppskriften får du 12 stk polarbrød.

 

Oppskrift:

  • 80 gram havremel
  • 300 gram grovbakstmel med hvete og rug
  • 100 gram hvetemel
  • Ca. 10 gram fersk gjær
  • 1 ts honning
  • 1 ts salt
  • 2 dl lettemelk
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl nøytral olje.

 

Bland alt det tørre i en bolle.

Varm opp melk og vann til 37 grader. Løs opp gjæren i dette.

Ha melkeblandingen over i melblandingen. Tilsett honning, salt og olje.

Elt alt godt sammen. Elt deigen i ca. 5 minutter.

Ha plast over bakebollen og la heve til dobbelt størrelse.

Ta deigen ut av bollen. Rull en lang pølse som du deler i to like deler. Del så hver del i 6, slik at du får 12 like store emner. Trill disse til runde boller.

La de hvile i 5 min før du kjevler de flate. Legg 6 stk på hvert stekebrett og prikk de med en pinne, gaffel eller liknende.

Hev de i ca. 30 min. Og stek de på 230 grader i ca. 10 min. Avkjøles på rist.

 

 

#polarbrød #grove #gjærbakst #kjempegode #matpakke #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg også her:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

4 kommentarer
    1. Går det an å bake disse med surdeig? Jeg tåler ikke gjærbakst, får vondt i magen av det.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg