Hvit og grønn asparges med hjemmelaget safranhollandaise.

Nå er asparges i sesong.

Enkelt og kjempe godt. Både hvit og grønn.

Asparges blir aldri godt hvis du varmer den for lenge. Da blir den bløt og vassen. Varmer du den riktig, skal den “knase” litt når du biter i den.

Den hvite aspargesen må skrelles. Fra toppen og nedover lar du være å skrelle ca. 2 -3 cm. Du kan ikke la være å skrelle de. Skjær av ca. 3 cm fra bunnen og opp på aspargesen.

Dampes i lettsaltet vann tilsatt litt smør i ca. 5 minutter.

Den grønne aspargesen kan du la være å skrelle hvis den ikke er for tykk i stilken. Men ca. 3 cm fra enden og opp, knekker du av. Dampes i ca. 3-5 min. Grønn asparges egner seg veldig godt på grillen og kan stekes i stekepanne. Passer godt til både fisk og kjøtt.

Hvit asparges er god som egen rett.

Server med hollandaisesaus og serranoskinke eller annen skinke. Kan også servers til stekt laks eller røkt laks.

Lag gjerne hollandaisesausen selv av: 200 gram smør, 2 eggeplommer, en halv sitron, salt, pepper, cayennepepper og evt. safran.

Slik gjør du: Pisk eggeplommene over vannbad i kjele på platen til de tykner. Smelt smøret på svak varme og avkjøl noe og spe eggeplommene med litt og litt smør mens du pisker godt. Sausen vil etter hvert tykne. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og evt. litt safran. (Kan sløyfes.) Du kan gjerne doble oppskriften men huskeregelen er alltid 100 gram smeltet smør på eggeplomme. Husk at sausen ikke skal koke.

Dette er den ultimate sommermaten for meg. Anbefaler. 🙂

 


 

#hvitasparges #grønnasparges #asparges #sesong #grønnsaker #hollandaisesaus #hjemmelaget #digg #serranoskinke #rask #enkel #vår #sommer #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg