De her er kjempe gode!
En sunnere snacks som kan spises hver dag om du vil. Etter steking blir kikertene knasende sprøe og deilige.
Anbefaler at du prøver!
Oppskrift:
- Ca. 200 gram hermetiske kikerter
- ca. 2 ss olje
- 2 -3 ts tørket krydder
- Salt
Skyll kikertene i kalt vann. La de renne godt av.
Sett ovnen på 175 grader.
Ha de i en bolle og tilsett olje, salt og ønsket krydder. Bland godt alt sammen.
Hell de utover et stekebrett kledd med bakepapir. De skal ikke ligge ovenpå hverandre.
Sett de inn i ovnen og stek i ca. 45 min. Snu litt på de hvert kvarter. Pass på at de ikke blir svidd under steking.
Serveres med en gang.
Forslag til krydder: Tacokrydder, paprikapulver, grillgrydder, spisskummen, chilipulver, cajennepepper, salt og pepper, karry, tikka masalakrydder, wasabi, etc.
Personlig har jeg lagt min elsk på dette krydret fra Santa Maria som heter Persillade og er tørket persille, hvitløk og salt. Ønsker du å bruke dette på kikertene, er der lurt å knuse det litt ekstra i en morter. Hvitløksbitene er litt store og kan fort bli brente under steking. Jeg har alltid dette i skapet. Kan brukes til både kjøtt, fisk, kylling, poteter, grønnsaker,sauser, stuinger etc. og smaker så godt. Om du ikke har noe annet krydder, ferske urter eller hvitløk er dette det du må ha.
#kikerter #stekte #hverdagskos #sunneresnacks #sunn #krydder #reklame #ikkesponsetinnlegg #Santamaria #persillade #matblogg #astridkokk #nofollow
Del gjerne. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no