Ricotta-dumplings med tomatsaus og ruccola-pesto.

Denne retten lager du raskt. Enkelt og veldig godt. Og kjøttfri.

Ricotta-dumlings (små boller) er på en måte en type pasta men med “ost”.

Ricotta er et italiensk melkeprodukt som lages av myse. Fersk ricotta er hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese av utseende.

Denne oppskriften er nok til ca. 3-4 personer.

 

Oppskrift:

  • Ca. 230 gram hvetemel av typen TIPO 0 eller TIPO 00
  • 250 gram Ricotta
  • 3 eggeplommer
  • 30 gram fersk reven parmesan
  • Ca. 50 gram Apetina kremost med ruccola & pesto
  • En klype muskatnøtt
  • 0,5 ts salt
  • En klype pepper.

 

Kna alt sammen til en deig.

La hvile i kjøleskap i ca. 30 min. Trill pølser av deigen og del i små biter, på størrelse med en teskje. Strø litt mel over slik at de ikke fester seg til hverandre.

Kok opp rikelig med lettsaltet vann og slipp dumplingene i vannet. De vil etter hvert flyte opp til overflaten. Kok de ca. 1 min. etter at de har kommet til overflaten. Ha de over i en sil og la de renne av. Ha litt olje over slik at de ikke kleber.

Server med fersk reven parmesan.

 

 

Oppskrift på enkel tomatsaus:

  • En boks hermetiske cherrytomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten rødløk
  • en håndfull frisk basilikum
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

 

Ha ca. 0,5 dl olje i en kjele. Finhakk hvitløk og rødløk. Stek dette blankt i ca. 3 min.

Tilsett boksen med tomater. Og halvparten av basilikumen. Kok opp. Kjør alt glatt med en stavmikser.

Smak til med grovhakket basilikum, sukker, salt og pepper.

 

 

Oppskrift på ruccola -og basilikumpesto:

  • Ca. 50 gram ruccola
  • En håndfull fersk basilikum
  • Saften fra en halv lime
  • Ca. 1 dl olje
  • Ca. 100 gram ristede pinjekjerner
  • Ca. 100 gram fersk reven parmesan
  • 1 stort fedd hvitløk
  • salt og pepper.

 

Bland alt og kjør det glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

 

 

#ricotta #dumplings #ricottadumplings #tomatsaus #ruccola #pesto #basilikum #apetina #kjøttfri #kjøttfrimandag #middag #lunsj #forrett #rask #enkel #godt #comfortfood #tipo00 #matblogg #astridkokk #reklame #hammershøi #tilbords

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

2 kommentarer
    1. Nomnom, dette så jo kjempegodt ut!
      Tenker og prøve ut denne med og bytte bort melet med litt mandelmel… da passer den fint for lavkarbo-magen min. Også jeg som har savnet gnocchi 🙂
      1000-takk 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg