Grønn lasagne med asparges og erter. #kjøttfrimandag #vegetar

Det går helt fint å lage lasagne uten kjøtt. Denne blir kjempe god.

Jeg har brukt grønn asparges og grønne erter men du kan fint bruke andre grønnsaker som f.eks. gulrøtter, søtpotet, purre, blomkål etc. Bruk de grønnsakene du liker best.

Denne oppskriften er nok til ca. 6 personer.

 

Oppskrift:

  • 1 gul løk i terninger
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 3 dl grønnsakskraft
  • 2 bunter grønn asparges, med stilk
  • 1 liten pose fryste grønne erter
  • 1 boks lett creme fraiche
  • En god neve finhakket frisk mynte
  • En god neve finhakket frisk basilikum
  • en god neve finhakket frisk salvie
  • 1 boks mager cottage cheese
  • salt og pepper
  • ca. 50 gram reven parmesan
  • ca. 9 stk lasagne pastaplater

 

Stek løk og hvitløk i en stekepanne med litt olje.

Vask aspargesen og skjær av toppene. Spar de til senere. Kutt opp nesten alt av stilkene i 1 cm store biter. Ha de i pannen med løken og hvitløken. Ikke toppene. (Ikke bruk den nederste delen av stilken på aspargesen. Den er som regel hard og treen.)

Ha i de grønne ertene og stek alt sammen i ca. 5 min.

Ha i grønnsakskraften, creme fraiche, krydderurter og smak til med salt og pepper. Ror om og kok i et par minutter.

Forvarm ovnen på 230 grader.

Smør en ildfast form. Ha i aspargesen og erteblandingen slik at den dekker bunnen så vidt. Legg ett lag med pastaplater og ha blandingen over igjen. Begynn og avslutt med den grønne blandingen. Det skal være 3 lag med pastaplater.

På toppen fordeler du boksen med cottage cheese, har over apargestoppene og drysser parmesan over helt til slutt.

Stek lasagnen på 230 grader i ca. 20 min midt i ovnen.

 

 

#vegetar #kjøttfrimandag #asparges #erter #grønn #grønnsaker #lasagne #pasta #parmesan #cottagecheese #cremefraiche #middag #tips #mandag #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg