Deilige sprø eltefrie rundstykker til frokost eller lunsj i morgen?
Denne deigen tar kanskje 10 min å lage. Det gjør du før du legger deg om kvelden. Setter plast over bakebollen og lar den stå på benken å heve mens du sover. Minimum i 8 timer.
Disse rundstykkene er fiberrike og metter mye og lenge. Kjempe gode med grov leverpostei, roastbiff eller en ost med mye smak.
Oppskrift:
- 350 gram hvetemel
- 150 gram grovt rugmel
- 50 gram solsikkekjerner
- 25 gram linfrø
- 25 gram sesamfrø
- 10 gram fersk gjær
- 1,5 ts salt
- 3 ts honning
- 4 dl vann, ca. 20 grader
- 3 ss olje
- 1 egg til pensling
- Frø til å ha på toppen
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Løs opp gjær og honning i vannet. Bland det så inn i melet og frøene sammen med oljen.
Rør alt godt sammen.
Ha plast over bollen og la stå på benken til neste morgen.
Når du baker ut deigen, ha masse mel på bordet og hell deigen ut på dette. Bruk en slikkepott og og brett deigen sammen ca. 3-4 ganger, som til en konvolutt. Lag så en rektangel og del deigen med en kniv. Det blir ca. 12 rundstykker av denne deigen.
Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og la de heve i ca. 30 min på et lunt sted.
Pensle med sammenpisket egg og strø over frø etter ønske.
Stek rundstykkene på 220 grader midt i ovnen i ca. 15-20 min.
Avkjøl på rist.
#eltefrierundstykker #eltefrie #eltefritt #rundstykker #grove #frø #rug #hvetemel #solsikkekjerner #linfrø #sesamfrø #fiber #mettermye #metterlenge #sommerkos #sommerinorge #godtid #matblogg #astridkokk
Del gjerne. <3
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no