Tips til middag med fisk.

For mange har kanskje hverdagen begynt igjen i dag. Sommerferien er over for denne gang.

Men kanskje du har lyst på noen tips til lette sommerlige middager?

Som denne stekte makrellen med agurksalat.

Makrellen renses, vaskes og deles i fileter. Bland ca. 5 ss hvetemel med 1 -2 ts salt og 0,5 ts pepper. Vend fisken i dette. Og stekes i stekepanne i et par minutter på hver side. Du må ikke vende fisken i melblandingen, men jeg synes det gir fisken en sprøere skorpe.

Kok små nypoteter og grønne aspargestopper.

Lag agurksalat av 2 dl vann, 1,5 ts salt, 3 ss sukker og ca. 1 dl eddik 7%. Rør alt godt sammen og rør til salt og sukker er løst opp. Smak til. Ha gjerne i mere sukker, salt og eddik. Smaken vil tape seg litt når du har i agurkene. Jeg har laget strimler av agurken på langs med en ostehøvel. Legg strimlene i laken og la de ligge der i minimum 30 min.

Serveres med ruccola-salat, friske krydderurter, vårløk i strimler, sitronsaft og olje og rømme om du ønsker.

 

 

Stekt laks med stekte grønnsaker er også et raskt og godt alternativ til middag. Dette er raskt og enkelt. Bruk de grønnsakene du selv ønsker men bruk grønnsaker som blir fort gjennomstekte og møre. Bruker du rotgrønnsaker så kutt de i litt små biter eller strimler. Fisken kan enten stekes i panne eller i ovn. Kok gjerne poteter til eller ris.

 

En god salat kan være et bra alternativ til middag.

I denne salaten har jeg brukt bønnepasta, kokt laks, jordbær, fetaost, kokt grønn asparges, bladsalat og litt basilikum.

Serveres med et godt brød til.

 

#fisk #makrell #agurk #agurksalat #grønn #asparges #nypoteter #poteter #rask #enkel #middag #laks #salma #grønnsaker #slalat #bønnepasta #jordbær #fetaost #lunsj #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner med her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

6 kommentarer

Siste innlegg