Disse småkakene er kanskje mere kjent i USA enn her.
Den SKAL vær en sjokoladekake og opprinnelig med en hvit krem i midten akkurat som om det skulle være en oreokake.
I disse jeg har laget, har jeg brukt en sjokoladekrem.
Kaken består av to myke små kaker med krem i midten.
Tips til hva du kan fylle kaken med: Fløteis, bringebærkrem, karamellkrem. Bruker du is, kan du fylle dem med en kule is og klemme kulen litt sammen før du legger den i midten av kakene slik at isen fyller ut kakene ut til kanten. Ha gjerne litt tuttifrutti-strø rundt kanten. Lag kakene ferdig med isen i og frys kakene til de evt. skal serveres.
Oppskrift:
- 60 gram mykt smør
- 100 gram sukker
- 1 eggeplomme
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts natron
- 0,5 dl varmt vann
- 0,75 dl kefir
- 50 gram kakao
- 140 gram hvetemel
Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en mikser. Tilsett eggeplomme.
Pisk inn vekselsvis det våte og det tørre.
Lag/rull små kuler ut av deigen. Du skal få ca. 15 kaker ut av denne oppskriften. Det vil si 30 halve like store kaker. De vil heve litt og flyte litt utover. Sett de med litt avstand på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen på ca. 200 grader i 10-12 min. Kommer litt an på ovnen din.
Avkjøl på rist.
Sjokoladekrem:
- 250 gram mykt smør
- 250 gram melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3-4 ss kakao
- 3 ss kald kaffe.
Pisk alt luftig med en mikser.
Bruk en sprøytepose med tipp eller bare en skje og fyll kakene.
#whoopie #pies #whoopiepie #usa #sjokolade #myk #kake #småkake #luftig #enkel #rask #sjokoladekrem #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Oo, så digg! elsker sånt :3
Da er det bare å bake i vei!
Henriette Celin: