Multefromage. Med og uten sukker.

Jeg vet at det er mange som plukker multer om dagen. Bildene har florert på sosiale media av gul – orange bær.

Men hva lager dere av bærene? Renser og fryser og bruker til multekrem til jul og nyttår? Lager syltetøy?

Her kommer 2 oppskrifter av samme dessert. Den ene er med sukker og den andre er uten sukker og noe magrere.

 

Oppskrift nr. 1:

  • 6 dl kefir eller annen syrnet, naturell melk
  • 2 dl kremfløte
  • 6-7 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 -300 gram multer
  • 6 plater gelantine
  • 0,5 dl varmt vann

 

Legg gelantinplatene i kalt vann. La de ligge i vann i ca 10 min.

Pisk krem av kremfløten, vaniljesukker og sukker.

Bland kefir, multer og pisket krem. Rør slik at alt er godt blandet men ikke pisk.

Klem ut vannet av gelantinplatene og løs de opp i det varme vannet.

Hell den oppløste gelantinen i en tynn stråle inn i multeblandingen mens du rører godt ned i bunnen. Smak til om det er søtt nok.

Ha alt i en serveringsbolle eller i porsjonsglass.

Sett i kjøleskap og la det stå i ca. 2 – 3 timer.

Pynt gjerne med bær eller multesyltetøy på toppen.

TIPS: Bytt gjerne ut multene med andre bær om du ønsker der.

 

Oppskrift nr. 2:

  • 6 dl mager kesam, gjerne vaniljekesam
  • 2 dl kokosmelk/krem
  • 3 ss Tagatesse (søtsoff, helsekostbutikk)
  • Frøene fra en halv vaniljestang
  • 200 – 300 gram multer
  • 6 plater gelantin
  • 0,5 dl varmt vann.

 

Samme fremgangsmåte som ovenfor. Det eneste er at du ikke pisker kokosmelken/kremen. Bare bland alt sammen.

Smak deg frem med Tagatesse. Kanskje du vil ha i mere? 🙂

 


 

#multer #fromage #fromasj #surmelk #syrnetmelk #sukker #utensukker #sukkerfri #tagatesse #søtstoff #helsekost #gelantin #dessert #høst #enkel #rask #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

3 kommentarer

Siste innlegg