Så godt og så enkelt å lage selv. Smaker akkurat som den du får på kinarestaurant.
Oppskriften er til 4 porsjoner.
Oppskrift:
- Ca. 500 gram biff i strimler
- Ca. 240 gram Jasminris
Marinade til kjøttet:
- 1 ss soyasaus
- 2 ss østerssaus (oyster sauce)
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ss maizenna
Saus:
- 1 dl kjøttkraft/buljong
- 3 ss østerssaus (oyster sauce)
- 2 ts maizenna
Grønnsaker:
- 1 stk brokkoli
- 1 boks hermetiske bambusskudd
- 1 stk gul løk
- 1 stk grønn paprika
- Ca. 200 gram frisk champignon
- Ca. 3 stilker stangselleri
- 1 boks hermetiske vannkastanjer
- Ca. 125 gram sukkererter
- Litt olje til steking.
Bland alt til marinaden i en bolle og del kjøttet i strimler. Ha kjøttet i marinaden og bland godt. La kjøttet ligge i marinaden i ca 15-20 min.
Kok ris. Regn alltid 60 gram rå ris pr person.
Bland sammen ingrediensene til sausen.
Kutt brokkoli, løk, paprika, sopp, stangselleri, sukkererter i store biter. Hell vannet av bambusskuddene og vannkastanjene.
Varm oljen og stek kjøttet. Ta det ut av pannen når det er ferdig brunet.
Stek så grønnsakene. De skal fremdeles beholde grønnfargen og være sprø.
Ha kjøttet i og hell over sausen. Stek alt i noen minutter.
Server med ris.
OM DU ØNSKER KAN DU LAGE DENNE RETTEN KJØTTFRI.
Ønsker du å lage Biff Chop Suey litt raskere, kan du benytte deg av en ferdig pose kuttede, friske wookgrønnsaker og ferdig saus. Se bilde under.
#biffchopsuey #biff #chopsuey #jasmine #ris #middag #tips #enkel #rask #kinamat #kinarestaurant #grønnsaker #kanlageskjøttfri #kjøttfri #kjøttfrimandag #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne denne oppskriften med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram/Instasnap: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Er så godt det 😀