Gulrotkake

Nå er butikkene fulle av deilige gulrøtter. Med de kan du f.eks. lage denne saftige gulrotkaken.

Den er veldig enkel å lage og smaker sååå godt! 😉

Bak den gjerne i god tid før du skal servere den. Gjerne en eller to dager før. Vent med pynten hvis du velger å lage den før.

Oppskriften er til en liten rund kake på ca. 20 cm i dia. Oppskriften må gjerne dobles og triples. Du kan også lage den i langpanne med trippel oppskrift.

 

Oppskrift:

  • 3 egg
  • 1,7 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 180 gram hvetemel
  • 1,5 ts kanel
  • 1,5 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 0,7 dl olje
  • 4 dl reven gulrot. Ca. 4-5 gulrøtter.

 

Vask, rens og skrell gulrøttene. Riv de på det fineste på rivjernet.

Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.

Ha i olje, hvetemel, kanel, natron, salt. Ha i gulrøttene. Rør forsiktig men pass på at alt er godt utrørt.

Ha røren over i en smurt kakeform. Kle den gjerne med bakepapir.

Stek kaken i ca. 60 min på 150 grader. Midt i ovnen.

Avkjøl på rist.

 

Oppskrift på krem:

  • 250 gram kremost naturell
  • 150 gram smør
  • 5 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker.
  •  

Pisk alt luftig med en håndmikser.

Pynt kaken på toppen etter fri fantasi. 🙂 Du kan gjerne dele kaken i flere lag og ha krem mellom hvert lag.

Pynt med marsipan-gulrøtter laget av ferdig farget Orange marsipan og mynte eller sitronmelisse.

 

 

 

#gulrotkake #kake #gulrøtter #kanel #enkel #rask #ostekrem #marsipan #helg #kos #høst #hammershøi #tilbords #reklame #ikkesponset #saftig #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Inatagram/Instastory: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

9 kommentarer

Siste innlegg