Fårikål

Siste torsdag i September er det Fårikålens dag.

Et par, tre ganger på høsten må jeg lage fårikål. Det er jo så godt og enkelt. Så deilig med middag som lager seg selv.

Synes det er veldig kjekt å lage mye fårikål slik at man har i 2-3 dager. Da bruker jeg en kjele som tar 15 liter. 🙂 (Lager ikke den mere enn halvfull da.)

Jeg bruker som regel lammelår i skiver og ikke fårikålkjøtt. Det er jo naturligvis en smakssak.

 

Denne gangen laget jeg fårikål av:

1,5 kg lammelår i skiver,

2 små kålhoder/hvitklål. (Ikke bruk nykål/sommerkål)

2 ss hel sort pepper,

ca. 2 ts Salt (smak til underveis),

4 ss hvetemel (kan sløyfes),

Ca. 1 vann.

 

Del kålen i litt store båter. Legg kål og kjøtt lagvis og strø over hvetemel, pepper og salt mellom hvert lag. Hell på vann tilslutt.

Grunnen til at jeg bruker hvetemel er fordi da blir kraften litt tykkere. Men du kan helt klart sløyfe hvetemelet om du ønsker det.

Sett på lokk og kok opp. Skru ned platen på middels varme og la det stå og småkoke i ca. 1,5 timer. Pass på at kjelen ikke koker tørr eller svir seg i bunnen. Vend litt forsiktig på det i bunnen av kjelen innimellom for å sjekke.

Smak til med salt tilslutt.

Serveres med kokte poteter.

Lykke til med fårikål-kokingen! 🙂

Husk Fårikål-dagen torsdag 29. september 2016.

 


 

#fårikål #fårikålensdag #får #lam #kål #middagstips #middag #høst #pepper #Norge #tradisjonsmat #åretslam #matblogg #oppskrift #godt #enkelt #lettålage #middagsomlagersegselv #lagersegselv #astridkokk #29september

 

Del gjerne oppskriften med dine venner.<3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram/Instastory: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg