Epleterte #sukkerfri

Det er høst og det er lett å få tilgang til norske gode og syrlige epler. Kanskje du har noen i hagen selv, eller kjøper noen i butikken.

Syrlige norske epler passer perfekt til denne epleterten. Den er kjempe enkel og lage. Blir sprø og god. Ypperlig å servere lun med is til.

 

Oppskrift på tertebunn:

  • 200 gram hvetemel (eller glutenfritt mel f.eks. Jyttemjøl)
  • 25 gram Tagatesse eller 50 gram Sukrin (eller 50 gram vanlig sukker)
  • 1 klype salt
  • 130 gram kalt smør i terninger (Du kan også bruke Cocosa)
  • 0,5 dl kalt vann
  • 1 egg til pensling

 

Bland mel, søtstoff/sukker, salt i en bolle.

Ha i smør og vann.

Smuldre alt fint sammen. Kna det hurtig sammen til den deig.

Klem deigen flat og rund. Pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet mens du lager fyllet. Eller minimum i 30 minutter.

 

Oppskrift på eplefyll:

  • 3 store epler
  • Litt sitronsaft
  • 50 gram Sukrin Gold
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker/essens/frøene fra en vaniljestang
  • 1 ts maizenna

 

Skrell og del eplene i tynne båter. Ha de i en bolle.

Ha over ca. 3-4 ss sitronsaft slik at eplene ikke blir brune.

Dryss over Sukrin Gold, kanel, kardemomme, vanilje og maizenna. Bland alt godt sammen.

La stå til du får laget resten.

 

Oppskrift på sukkerfri salt karamellsaus:

  • 50 gram Tagatesse (Her kan du ikke bruke noe annet søtstoff enn Tagatesse)
  • 1 ss vann
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl fløte
  • 2 klyper Maldonsalt
  • Frøene fra 1 vaniljestang

 

Ha Tagatesse og vann i en kjele. Kok opp dette. Ikke rør.

La det koke til det blir ønsket brunfarge.

Ha i smør, vaniljestang og fløte.

Rør godt sammen. Kok det på svak varme til det tykner litt.

Når sausen avkjøles vil den også tykne ganske mye.

 

Ta ut deigen fra kjøleskapet og kjevle den til en stor rund leiv på minimum 35 cm i dia. Blir tertedeigen for tykk vil den bli veldig bløt under steking.

Kjevle deigen på et godt melet underlag slik at den ikke setter seg fast. Legg den så over på et stebrett kledd med bakepapir.

Legg eplefyllet i en “haug” på midten. Du trenger ikke å legge det pent. Brett så inn kantene over litt av fyllet.

Pensle deigen med egg.

Ha over noen spiseskjeer av karamellsausen.

Strø gjerne over grovhakkede nøtter/mandler om du ønsker det.

Stekes ved 200 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Serveres lun med varm karamellsaus og sukkerfri is.

 


 

#epleterte #eple #terte #sukkerfri #tagatesse #sukringold #sukrin #reklame #funksjonellmat #helsekost #sunkost #ikkesponset #høst #Norge #norskeepler #høstferie #lun #is #saltkaramellsaus #saltkaramell #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astrdikokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg