En dag denne uka kom jeg over bloggen til Nammis.no og “Statoil-bolle”-oppskriften.
Oppskriften måtte jeg naturligvis prøve for de bollene er jo kjempe gode, (selv om jeg vet at det er et halvfabrikkert produkt.)
Deigen var veldig god å jobbe med og jeg tror faktisk at disse er de beste bollene jeg noen gang har laget.
Anbefaler at du prøver disse!
Oppskrift: 12 stk boller:
- 25 gram gjær
- 2,5 dl melk
- 75 gram sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 egg
- Ca. 600 gram hvetemel
- 75 gram smeltet smør
- 0,5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- En klype salt
- 1 eggeplomme til pensling
Varm melken til 37 grader.
Rør ut gjæren i melken.
Tilsett, sukker, salt, vaniljesukker, kardemomme og egg. Rør godt.
Tilsett hvetemel, bakepulver og smør.
Elt dette i ca. 5-8 minutter i mikser. Eller for hånd.
Sett til heving i ca. 45 min. Eller til dobbelt størrelse.
Del deigen i 12 deler som skal veie ca. 80-85 gram hver. Bruk gjerne vekt.
Trill boller og sett de på et stekebrett kledd med bakepapir. Sett de litt tett slik at de eser litt i hverandre.
La de heve i ca 20-30 min.
Sett oven på 220 grader.
Pensle bollene med sammenpisket eggeplomme og stek de midt i ovnen i ca. 10-15 min.
Avkjøl på rist.
Tilsett gjerne rosiner, sjokoladebiter eller karamellfudge/daimstrøssel i det du triller ut bollene.
Spis dem mens de er litt varme! 😉
#hveteboller #statoilboller #cirklek #reklame #kanskjenorgesbesteboller #boller #gjærbakst #gjær #bakepulver #gjærdeig #deig #digg #oppskrift #nammisno #bake #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
En god bolle oppskrift er aldri å forakte!!
Ikke sant! 🙂 Eiendomsfrue:
Hej !!!
Tak for disse dejlige boller, de smager himmelsk 💓💓🥀🥀