Mørk Sjokoladekake med Guinness

Kjempe god og saftig sjokoladekake med mørkt øl.

Kan lages helt glutenfri om det ønskes.

 

Oppskrift:

  • 2,5 dl Guinness (mørkt øl)
  • 250 gram mykt smør
  • 300 gram sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/4 ts salt
  • 75 gram kakaopulver
  • 140 gram Creme Fraiche eller Sæter Rømme
  • 150 gram hvetemel
  • 150 gram maismel
  • 2,5 ts natron

 

Mål opp ølet slik at det får brust fra seg.

Pisk smør og sukker hvitt i en mikser.

Tilsett et og ett egg.

Tilsett vaniljesukker, salt, kakao og creme fraiche.

Ha vekselsvis i hvetemel, maismel og øl. Pisk godt mellom hver gang.

Bland natron med ca, 1 dl mel og ha det i helt til slutt.

Ha røren i en smurt form og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 1 time.

Avkjøl litt før du tar den ut av formen.

Lag gjerne en glasur av melis, øl og litt kakao.

TIPS: Om du ønsker å lage kaken helt glutenfri, kan du bytte ut hvetemelet med å bruke kun maismel eller halvparten med Jyttemjøl

 

#sjokoladekake #øl #Guinness #mørktøl #saftig #enkel #god #kanlagesglutenfri #glutenfri #maismel #jyttemjøl #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg