Kjempe god og saftig sjokoladekake med mørkt øl.
Kan lages helt glutenfri om det ønskes.
Oppskrift:
- 2,5 dl Guinness (mørkt øl)
- 250 gram mykt smør
- 300 gram sukker
- 2 egg
- 1 ts vaniljesukker
- 1/4 ts salt
- 75 gram kakaopulver
- 140 gram Creme Fraiche eller Sæter Rømme
- 150 gram hvetemel
- 150 gram maismel
- 2,5 ts natron
Mål opp ølet slik at det får brust fra seg.
Pisk smør og sukker hvitt i en mikser.
Tilsett et og ett egg.
Tilsett vaniljesukker, salt, kakao og creme fraiche.
Ha vekselsvis i hvetemel, maismel og øl. Pisk godt mellom hver gang.
Bland natron med ca, 1 dl mel og ha det i helt til slutt.
Ha røren i en smurt form og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 1 time.
Avkjøl litt før du tar den ut av formen.
Lag gjerne en glasur av melis, øl og litt kakao.
TIPS: Om du ønsker å lage kaken helt glutenfri, kan du bytte ut hvetemelet med å bruke kun maismel eller halvparten med Jyttemjøl
#sjokoladekake #øl #Guinness #mørktøl #saftig #enkel #god #kanlagesglutenfri #glutenfri #maismel #jyttemjøl #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Hei.
Vil bare tipse om at Guinness inneholder gluten.