Knasende søt-salte peanøttkuler. #sukkerfrie

Disse sjokoladekulene med peanøtter og Ritzkjeks er kjempe gode og faren for å bli litt hekta er 100 % tilstede.

Oppskriften er lånt fra heftet “Vennebaking med My Little Kitchen” (Thea Bolstad) For flere flotte oppskrifter, sjekk ut bloggen hennes: mylittlekitchen.no

Jeg har gjort noen forandringer og byttet ut den mørke sjokoladen som står i hennes oppskrift med sukkerfri lys sjokolade. (Sukrinsjokolade. Du kan også bruke andre typer sukkerfrie sjokolader, også mørke.)

 

Oppskriften gir ca. 10 sjokoladekuler:

  • 60 gram salte peanøtter + litt hakkede peanøtter til pynt
  • 35 gram Ritzkjeks
  • Frøene fra en halv vaniljestang
  • 60 gram lys sukkerfri sjokolade
  • Ca. 140 gram sukkerfri lys sjokolade til å dyppe kulene i.

 

Du skal altså ha 200 gram sukkerfri sjokolade til denne oppskriften.

Ha peanøtter og Ritzkjeks i en foodprosessor og hakk det så fint du selv ønsker.

Smelt 60 gram sjokolade og bland denne sammen med den hakkede kjeksen og peanøttene og frøene fra vaniljestangen. Rør godt sammen.

Sett massen i kjøleskapet i ca. 15-20 min.

Trill ca. 10 kuler av massen. Lag de gjerne mindre eller større.

Sett kulene tilbake i kjøleskapet mens du varmer resten av sjokoladen.

Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og sett de på et bakepapir. Strø litt hakkede peanøtter på toppen av hver kule. Avkjøl.

Når du smelter sjokolade, bør du gjøre det over et vannbad slik at sjokoladen ikke blir for varm. Kok opp en kjele med vann, plaser en bolle av glass eller stål over vannbadet og smelt sjokoladen i den. Unngå å få vanndamp i sjokoladen når du smelter den.

Lag gjerne større porsjon. De er knallgode!!! 🙂

 

#sukkerfrie #sukrin #funksjonellmat #reklame #sukkerfrisjokolade #knasendegode #saltogsøtt #peanøtter #ritzkjeks #kjeks #saltkjeks #godis #avhengig #farliggodt #helgekos #helg #lørdag #oppskrift #matblogg #astridkokk #mylittlekitchen

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

6 kommentarer
    1. Har prøvd flere av dine sukkerfrie oppskrifter men det funker ikke for meg. Hvordan får du den sukkerfrie sjokoladen til å smelte? Jeg klarer det i hvert fall ikke.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg