Denne kaken er nesten som en marmorkake med unntaket av at røren/deigen er mye tynnere.
Det tar litt tid og fordele den i formen men det gir et veldig fint mønster, derav zebra-kake.
Du kan fint lage denne sukkerfri også. (Tilsatt søtstoff).
Oppskrift:
- 2 egg
- 100 gram sukker eller 50 gram Tagatesse (søtstoff)
- 100 gram mykt smør
- 120 ml melk
- 1 ts vaniljesukker
- 200 gram hvetemel
- Ca. 7 gram bakepulver
- En klype salt
Til røren med kakao, tilsett:
- 1,5 ss kakao
- 25 ml melk
- Ca. 10 gram sukker
Rør smør og sukker hvitt. Ha i et og et egg. Rør godt mellom hvert egg. Bruk mikser.
Bland hvetemel, salt, vaniljesukker og bakepulver sammen. Ha dette i smørblandingen vekselsvis med melken. Rør godt sammen.
Ta av ca. halvparten av røren/deigen.
Bland sammen kako, melk og sukker. Rør dette inn i halvparten av deigen du tok av.
Ha disse to rørene/deigene i hver sin sprøytepose.
Smør en form i str. 20 cm i dia. Legg bakepapir i bunnen.
Sett ovnen på 170 grader.
Sprøyt ca. 1 ss av den lyse deigen midt i formen. Sprøyt så ca. 1 ss av den mørke kakaodeigen i midten av den lyse. Dette gjør du annenhver gang til røren er brukt opp. Har du ikke sprøyteposer, kan du bare bruke ei spiseskje til å sette deigen med.
Stek kaken midt i oven i ca. 50 min.
Avkjøl på rist.
#zebrakake #sebrakake #formkake #marmorkake #tagatesse #kanlagesutensukker #kakemidtiuka #kos #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astdikokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
NAM!