Zebra-kake

Denne kaken er nesten som en marmorkake med unntaket av at røren/deigen er mye tynnere.

Det tar litt tid og fordele den i formen men det gir et veldig fint mønster, derav zebra-kake.

Du kan fint lage denne sukkerfri også. (Tilsatt søtstoff).

 

Oppskrift:

  • 2 egg
  • 100 gram sukker eller 50 gram Tagatesse (søtstoff)
  • 100 gram mykt smør
  • 120 ml melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 gram hvetemel
  • Ca. 7 gram bakepulver
  • En klype salt

 

Til røren med kakao, tilsett:

  • 1,5 ss kakao
  • 25 ml melk
  • Ca. 10 gram sukker

 

Rør smør og sukker hvitt. Ha i et og et egg. Rør godt mellom hvert egg. Bruk mikser.

Bland hvetemel, salt, vaniljesukker og bakepulver sammen. Ha dette i smørblandingen vekselsvis med melken. Rør godt sammen.

Ta av ca. halvparten av røren/deigen.

Bland sammen kako, melk og sukker. Rør dette inn i halvparten av deigen du tok av.

Ha disse to rørene/deigene i hver sin sprøytepose.

Smør en form i str. 20 cm i dia. Legg bakepapir i bunnen.

Sett ovnen på 170 grader.

Sprøyt ca. 1 ss av den lyse deigen midt i formen. Sprøyt så ca. 1 ss av den mørke kakaodeigen i midten av den lyse. Dette gjør du annenhver gang til røren er brukt opp. Har du ikke sprøyteposer, kan du bare bruke ei spiseskje til å sette deigen med.

Stek kaken midt i oven i ca. 50 min.

Avkjøl på rist.

 

#zebrakake #sebrakake #formkake #marmorkake #tagatesse #kanlagesutensukker #kakemidtiuka #kos #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astdikokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg