Grove horn med mager Cottage Cheese og havregryn.

Kjempe gode og luftige horn som metter mye og lenge.

Jeg er alltid på jakt etter oppskrifter og gode kombinasjoner for å få frem oppskrifter som du trenger lite av for å bli mett som også skal smake godt og noe du kan kose deg med uten at det er nedlesset med sukker og fett.

Så her kommer oppskriften på 12 stk gode horn.

Oppskrift:

  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 0,5 dl olje
  • 25 gram fersk gjær
  • 5 ss mager Cottage Cheese
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl sammalt hvete finmalt

 

Ha vann, salt, honning, olje og gjær i en bakebolle og rør til alt er løst opp.

Ha i hvetemel og sammalt hvete og elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 5-10 min.

Tilsett deretter havregryn og Cottage Cheese og elt dette godt sammen.

Ha plast over bollen og la den heve til dobbelt størrelse.

 

Når deigen er ferdig hevet, kjevler du ut en rund stor leiv og deler den i 12 trekanter. Lag et lite snitt i hver slik at de ikke blir så store og tykke på midten og de blir penere i formen. Legg de på et stekebrett og hev de i ca 30 min.

Pensle med egg og ha på valmuefrø eller annet frø.

Stek i ca. 20 min på 220 grader midt i ovnen.

 

 

#gjærbakst #grovehorn #horn #mager #cottagecheese #metter #frokost #lunsj #kvelds #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg