Stekt blomkål asiatisk vri

Hvis du er glad i stekt ris, vil du elske denne retten. Den stekte risen er byttet ut med blomkål men du vil neppe smake det.

Ris inneholder en del karbohydrater, noe blomkålen ikke gjør.

 

Oppskriften er nok til 2 – 3 porsjoner:

  • Olje til steking
  • 1 gul løk i terninger
  • 1 ts finhakket fersk ingefær
  • 1 fedd hvitkøk, finhakket
  • En halv rød chili, finhakket
  • Ca 150 gram fryste, grønne erter
  • 2 stk grovt revne gulrøtter
  • 2 egg, sammenpisket
  • 300 gram blomkål
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss Fish saus
  • 2 ss Oyster saus
  • 2 vårløk i strimler
  • Evt. finhakket frisk koriander. (Kan sløyfes)

 

Stek løk, hvitløk, ingefær og chili i en panne med 2 ss olje.

Ha i de fryste ertene. Stek i et par minutter.

Riv gulerøttene og ha de i pannen.

Pisk sammen de to eggene og ha de i pannen. Rør litt rundt slik at det ikke setter seg fast.

Kjør blomkålen 1-2 min i en foodprosessor til den blir “grynete”. Ha den i pannen og stek i noen minutter.

Ha i alle sausene og smak til med evt  salt.

Ha over strimlet vårløk før servering.

Dette er en utrolig god rett som både er smaksrik og kalorifattig. (Bildene ble kanskje ikke av beste kvalitet.)

Tips: Denne retten er helt uten kjøtt men om du ønsker kan du tilsette scampi, reker, kylling eller kokt skinke i strimler.

 

 

#stektblomkål #blomkål #asiatisk #alastektris #middagstips #lunsjtips #kjøttfrimandag #kjøttfri #grønnsaker #kalorifattig #mindrekarbohydrater #egg #fiber #proteiner #digg #rask #enkel #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg