I år er fastelavn nå førstkommende søndag. 26/2-17.
Fastelavn betyr kvelden før fasten. Fastelavnssøndag er også blitt kalt fleskesøndag.
Fastelavn er fastlagt til søndag 7 uker før 1.påskedag. (Pinsen er alltid 7 uker etter påske.)
Oppskrift:
- 50 gram gjær
- 5 dl melk
- 150 gram sukker
- 2 ts kardemomme
- 2 egg + 1 egg til pensling
- Ca. 1 kg hvetemel
- 150 gram smør
- 2 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt.
Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 grader.
Bland sammen melkeblandingen, sukker, kardemomme, salt, vaniljesukker, gjær og salt i en bakebolle. Rør alt godt sammen.
Ha i litt og litt av melet og elt sammen i ca, 8-10 min. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Sett plast over bollen og hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse.
Av denne oppskriften blir det ca. 20-25 boller litt avhengig av hvor store du lager de.
Rull ut boller og sett de på et stekebrett kledd med bakepapir. Hev bollene i ca. 30-40 min.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek bollene på 220 grader i ca. 15-20 min. Avkjøl på rist.
Som fyll i bollene har jeg pisket kremfløte med litt sukker og vaniljesukker i kremen. Dryss melis på toppen.
Du kan også tilsette friske bær, syltetøy eller mandelmasse/marsipan. Bruk det du liker best.
Du finner oppskriften i dette flotte magasinet også. Klikk på denne linken: https://www.kitchentime.no/no/k/magazine/oppskrifter/oppskrift-fastelavnsboller
Denne flotte kjøkkenmaskinen finner du ved å klikke på denne linken: http://www.kitchentime.no/no/p/kjkkenassistent-650w-pink
#fastelavn #fastelavnsboller #boller #hveteboller #søtgjærdeig #gjærdeig #søndag #kos #krem #oppskrift #reklame #sponset #kitchentime #kjøkkenmaskin #rosa #matblogg #luftigeboller #luftige #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner.<3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Ser kjempe godt ut!
Ser veldig godt og delikat ut det der :))
Takk
annebe:
Takk
Victoria Larsen:
Så herlig
De så super gode ut! Bakte fastelavns boller i går jeg og
Takk!
Emilie Engan Bjørbu: