Sosekjøtt eller kjøtt i mørket er en gammel tradisjonsrik middagsrett som er utrolig smaksrik og sunn og fortjener litt oppmerksomhet.
Den er enkel å lage men tar litt tid fordi kjøttet må koke en stund. Et godt forslag til søndagsmiddag.
Oppskriften er nok til ca. 6 porsjoner.
Oppskrift:
- ca. 1,5 kg okse høyrygg
- 2 løk
- ca. 1 kg gulrøtter
- vann
- ca. 200 -300 gram champingnon (kan sløyfes)
- 3 laubærblad
- salt, pepper
- ca. 100 gram brunost
- 2 ss tyttebæsyltetøy
- maizenna (til jevning)
- evt. mørkt øl eller rødvin.
Del kjøttet i ca. 1,5 cm tykke skiver.
Stek de brune i smør eller olje i pannen. Ha kjøttet i en gryte og hell på vann til kjøttet er dekket. Ha i laubærblad.
Sett kjøttet på kok og skum av det som evt. legger seg på toppen. Skru ned platen og la kjøttet småkoke i ca 2 timer. Pass på at du etterfyller vann slik at det dekker kjøttet.
Skrell løk og del i store terninger.
Skrell gulrøtter og del i litt store biter.
Ha løken og gulrøttene i gryten og kok møre.
Ha i skivet sopp. (Kan sløyfes.)
Jevn gryten med maizenna blandet ut i litt vann. Rør godt og kok opp.
Smak til med brunost, tyttebærsyltetøy, salt og pepper.
For å sette litt ekstra piff på gryten, tilsett et par dl med mørkt øl eller rødvin. (Kan sløyfes.)
Serveres med potetstappe og grønnsaker.
#kjøtt #høyrygg #okse #sosekjøtt #kjøttimørke #norsk #tradisjonsmat #husmannskost #gryte #grønnsaker #mager #kalorisnål #søndagsmiddag #helgekos #kos #søndag #helg #matblogg #oppskrift #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Mmm, dette så utrolig godt ut
Skikkelig god mat det der… fint med litt middagsideer :))
Så godt det så ut!
Herlig mat