I siste liten legger jeg ut oppskriften på denne rabarbrapaien.
Rabarbraen er vel kanskje på hell og om du ikke skulle få tak i rabarbra, kan du fint bruke fersken, moreller, epler eller pærer. Bruk det du synes er godt.
Oppskrift på paideig:
- 80 gram smør
- 180 gram hvetemel
- 25 gram sukker
- 1 klype salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 eggeplomme
- 2 ss kaldt vann
Smuldre sammen smør, mel, sukker, salt og vaniljesukker i en foodprosessor. Ikke la “deigen” gå forlenge i maskinen.
Ha i eggeplomme og vann til det blir en fin konsistens.
Ha deigen ut på bordet og kna den sammen.
Pakk den inn i plast og sett i kjøleskap i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 180 grader.
Kjevle ut deigen og ha den i paiformen. Klem ut deigen slik at den passer perfekt og at det ikke blir noen hull.
Forstek deigen i 10 min.
Avkjøl
Fyll paien med ca. 3 dl ferdig vaniljekrem. Du kan naturligvis lage din egen vaniljekrem.
Res, vask og skrell ca. 400-500 gram rabarbra. Del de i små biter, bland bitene med ca. 2 dl sukker og 1 ts vaniljesukker.
Fordel rabarbraen, eller evt. annen frukt over vaniljekremen.
Stek paien på 180 grader i ca 30 – 40 min.
Serveres lun med vaniljeis.
#rabarbra #rabarbrapai #pai #vaniljekrem #sommer #kos #kake #is #vaniljeis #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
åååh den så god ut
Takk.
Monica: